Un student din Ploieşti, întors din Lombardia, a fost dus la spital pentru izolare şi prelevare de probe

Un student de la Universitatea Petrol şi Gaze Ploieşti, întors din Lombardia, s-a prezentat, luni, cu durere în gât şi febră la cabinetul universităţii şi a fost dus la spital pentru izolare şi prelevare de probe, informează Prefectura Prahova, potrivit Agerpres. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 13:24
Un student din Ploieşti, întors din Lombardia, a fost dus la spital pentru izolare şi prelevare de probe

„Un student la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti, întors azi noapte din Lombardia, s-a prezentat cu durere în gât şi febră la cabinetul universităţii. A fost solicitat echipaj de transport ATPVM (Autospecială Transport Personal şi Victime Multiple, n.r.) şi este transportat la Secţia boli infecţioase a spitalului judeţean pentru izolare şi recoltare probe”, precizează Prefectura Prahova. 

Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să aibă noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre coronavirus: „Dacă un român refuză să declare de unde a plecat, e băgat direct în carantină”

„În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”, se arată într-un comunicat.