Un tânăr a murit şi o femeie este rănită, după ce un tren s-a ciocnit cu o maşină în Harghita

Circulaţia feroviară este blocată marţi pe relaţia Siculeni - Mădăraş Ciuc după ce un tren a lovit un autoturism, al cărui şofer nu s-a asigurat înainte de traversarea pasajului. Un tânăr a murit, iar o femeie a ajuns la spital cu un elicopter SMURD.

16 mai 2023, 11:28
Un tânăr a murit şi o femeie este rănită, după ce un tren s-a ciocnit cu o maşină în Harghita

Accidentul rutier s-a produs între staţiile Siculeni şi Mădăraş Ciuc, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 106+900, semnalizată cu indicator rutier.

„Din primele cercetări s-a constatat faptul că, în localitatea Racu, trenul Regio care circula pe direcţia Braşov -Gheorgheni, a surprins şi acroşat un autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani, din Delniţa, care se angajase în traversarea căii ferate semnalizate cu indicator. În urma impactului, conducătorul auto a decedat, iar o femeie, pasageră în autoturism, a suferit vătămări corporale”, a informat IPJ Harghita.

Citește și: Cod rutier 2023. Schimbare majoră pentru şoferi, riscă amenzi mari şi puncte de penalizare. Se aplică şi la motociclişti

„Trenul R 4501 a lovit un autoturism, al cărui şofer, din primele informaţii primite de la faţa locului, nu s-a asigurat înainte de traversarea pasajului, deşi vizibilitatea este asigurată. La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai autorităţilor locale, inclusiv din partea Procuraturii. Până la reluarea circulaţiei, trenurile 407 şi 366 staţionează temporar, acestea urmând să fie reînscrise în trafic după retragerea trenului R 4501 din linie curentă. Reprezentanţii Procuraturii au transmis că trenul 4501, implicat în accident, poate fi retras din zonă, urmează ca în scurt timp să redeschidem traficul feroviar pe relaţia Siculeni – Mădăraş Ciuc. Cele 2 trenuri vor ajunge la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 60, respectiv 90 de minute”, se arată în informarea CFR SA.

Citește și: Un călător a tras de sistemul de alarmă în METROU, la Universitate – Trenul a fost EVACUAT de urgență