Un tânăr dintr-un centru de plasament s-a aruncat de pe un bloc. Băiatul era prieten cu altă fată care s-a sinucis

Un copil care se afla într-un centru de plasament s-a sinucis. Un băiat de 20 ani, prieten cu fata care s-a spânzurat zilele trecute, şi-a pus capăt zilelor după ce s-a aruncat de pe un bloc. Tânărul a lăsat în urma sa un bilet de adio. 

RomaniaTV.net
07 dec. 2015, 07:04
Un tânăr dintr-un centru de plasament s-a aruncat de pe un bloc. Băiatul era prieten cu altă fată care s-a sinucis

Un tânăr de 20 de ani şi-a pus capăt zilelor, sâmbătă seara, aruncându-se de pe un bloc din cartierul craiovean Craioviţa Nouă. Poliţiştii şi o ambulanţă au fost anunţaţi prin numărul de urgenţă 112 cu privire la faptul că, de pe un bloc aflat în construcţie, din zona Fortuna (din cartierul Craioviţa Nouă) a căzut o persoană. Oamenii legii, dar şi un echipaj medical de prim ajutor au ajuns la faţa locului, însă fără să se mai poată face ceva pentru victimă, care se zdrobise la impactul cu solul.

Medicii au constatat decesul, iar poliţiştii l-au identificat pe tânăr, stabilind că este vorba despre Nicolae Cristea, în vârstă de 20 de ani. Potrivit cvlpress.ro, oamenii legii au stabilit, din primele date, că nu a fost vorba despre un accident, ci de o acţiune voluntară, tânărul punându-şi capăt zilelor.

El a lăsat şi un bilet în care spunea că nu se mai simţea iubit şi nu-şi mai găseşte locul pe lumea asta.

Potrivit România TV, băiatul era prieten cu Cristina, fata care s-a spânzurat săptămâna trecută.

Băiatul a scris, vineri, pe Facebook, transmiţându-le prietenilor că se va sinucide. Colegii lui spun că i-au informat imediat pe şefii de la Protecţia Copilului, dar nimeni nu a luat vreo măsură ca să-l oprească. Alţi 11 copii, colegi de-ai victimelor, au fost duşi la psihiatrie, traumatizaţi.

„Suferința din sufletul meu nu o poate calma nimeni. Așa ca prețuiți viața pentru ca e una singura. Va pup. Adio”, a scris băiatul.

„Ce pe bune nu mai pot…îmi doresc sa mă duc acolo sus…unde știu ca îmi va fi bn. ..oricum aici nu am pe nimeni„, a mai comentat băiatul. 

Cristina fusese abandonată la naştere, iar de 3 ani fusese despărţită şi de asistentul maternal care o crescuse de mică, singura mamă pe care o cunoscuse. Totul după ce o analiză greşită indica faptul că femeia suferă de o boală contagioasă. Deşi a demonstrat cu acte că totul era doar o greşeală, ea nu a mai reuşit să o recupereze pe fetiţa pe care o iubea ca pe propria fiică.

Mesajul sfâşietor al fetei care s-a sinucis de dorul mamei adoptive

Cristina s-a născut într-o familie numeroasă iar părinţii au abandonat-o la naştere. Când avea doar 7 luni, a ajuns în familia Toma, unde a crescut până la vârsta de 11 ani. Ea a fost luată într-un centru de plasament după ce asistentul maternal a fost diagnosticat cu hepatită C. Deşi analizele ulterioare au arătat că diagnosticul fusese pus greşit, femeia a luptat 3 ani fără succes pentru a o readuce pe Cristina în familia ei.

„Mi-au luat-o de langa mine, am batut la toate usile, n-au fost de acord sa mi-o dea. Îsi pusese speranta in mine ca o sa fie copilul meu. Ma intreba: mama, de ce nu ma iei, mami?”, spune cu lacrimi în ochi asistentul maternal.

Gestul extrem al Cristinei a venit după ce angajaţii de la Protecţia Copilului i-au luat telefonul mobil şi i-au interzis să-şi petreacă weekend-ul cu mama ei, deşi iniţial aprobaseră acest lucru. Cristina a fost găsită spânzurată în ncentrul de plasament, dusă de urgenţă la spital însă nu a supravieţuit.

„Pentru mine a fost o sora. Atunci cand fata s-a vazut fara telefon, nu putea sa ia legatura cu noi, a cazut in depresie”, a spus fiica asistentului maternal care a crescut-o pe fetiţă.

Uimitor este faptul că, deşi Cristina a spus clar în biletul de adio că sinuciderea ei este cauzată de faptul că a fost despărţită de mamă, specialiştii care o aveau în grijă spun acum că fata nu luase o hotărâre clară în acest sens.

„Pentru a schimba din nou mediul unui copil e nevoie de aceste analize complexe. Au fost perioade de timp in care copilul nu si-a dorit sa se intoarca la asistentul maternal”, a declatar Florin Stancu, director Direcţia Pentru protecţia Copilului Dolj.

Cristina a fost înmormântată lângă tatăl său adoptiv, aşa cum a cerut în biletul de adio lăsat singurei mame pe care a cunoscut-o.