Un tânăr de 17 ani din Constanţa este anchetat după ce a şantajat conducerea unei unităţi de învăţământ

Un adolescent în vârstă de 17 ani este anchetat după ce a trimis un e-mail unei instituţii de învăţământ din municipiul Constanţa, solicitând demisia conducerii, iar în caz contrar urma să folosească date şi informaţii personale pe care le-ar fi obţinut în mod ilegal.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 14:57
Un tânăr de 17 ani din Constanţa este anchetat după ce a şantajat conducerea unei unităţi de învăţământ

În urma cercetărilor într-un dosar penal pentru şantaj, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice au reţinut un tânăr de 17 ani, bănuit de comiterea faptei, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa.

„Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 9 mai, minorul ar fi trimis un e-mail către o unitate de învăţământ din municipiul Constanţa, prin care ar fi constrâns conducerea instituţiei să îşi prezinte demisia, în mod contrar fiind folosite date şi informaţii personale pe care acesta le-ar fi obţinut în mod ilegal”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Citeşte şi: Cel mai tânăr pacient cu COVID-19 din Sibiu s-a vindecat şi a fost externat astăzi. La doar o lună, bebeluşul a învins virusul ucigaş

Marţi, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară în Bucureşti, iar acolo a fost găsit adolescentul.

Miercuri, el a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, magistraţii luând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.