Ucraina a trecut la sabotaje! Un tren a deraiat în regiunea rusă Briansk din cauza unui ”dispozitiv exploziv”. Şapte vagoane au ieşit de pe șine

Un ”dispozitiv exploziv” a provocat luni deraierea unui tren de marfă în regiunea Briansk, aflată în apropierea Ucrainei, a anunțat compania publică a Căilor Ferate ruse. În urma exploziei, locomotiva a luat foc și șapte vagoane au sărit de pe șine.

01 mai 2023, 16:23
Ucraina a trecut la sabotaje! Un tren a deraiat în regiunea rusă Briansk din cauza unui ”dispozitiv exploziv”. Şapte vagoane au ieşit de pe șine

O explozie ”a antrenat deraierea unui tren de marfă”, ”nu sunt victime”, a anunţat într-o postare pe Telegram Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii Briansk, situată la frontiera cu Ucraina, potrivit news.ro.

Incidentul a avut loc pe o cale ferată între oraşul Briansk şi localitatea Unecea, potrivit guvernatorului.

”Serviciile de intervenţie sunt la faţa locului. Circulaţia pe acest tronson este supendată”, a anunțat Aleksandr Bogomaz.

Citește și: Haosul continuă în Ucraina! Atac rusesc cu 18 rachete de croazieră în Herson. Sunt cel puțin un mort și zeci de civili răniți

Compania publică rusă de Căi Ferate anunţă separat, într-un comunicat, că locomotiva trenului a luat foc după ce a deraiat. ”Unităţi de pompieri se află la faţa locului”, precizează ea.

Compania anunţă că, în afară de locomotivă, şapte vagoane au deraiat.

Ea nu menţioneză, pentru moment, prezenţa vreunor explozivi şi anunţă pur şi simplu că incicentul a fost cauzat de ”intervenţia unor persoane din afară”.

Rusia a fost vizată de acţiuni de sabotaj în baze militare, în centre de recrutare ale armatei şi pe căi ferate, de la începutul ofensivei sale în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Citește și Trupele lui Zelenski au trecut graniţa în Rusia. Risc mare de extindere a războiului din Ucraina

Însă este pentru prima oară când o deraierea atât de spectaculoasă este semnalată în mod public de la începutul Războiului rus în Ucraina.

Luni, o linie de înaltă tensiune a fost avariată de un dispozitiv exploziv, în regiunea Leningrad (nord-vest), a anunţat gubernatorul local.

O anchetă cu privire la ”sabotaj” a fost deschisă, a mai anunţat el.

La începutul lui aprilie, directorul Serviciilor ruse de Securitate (FSB) Aleksandr Bortnikov a acuzat Ucraina şi Occidentul de faptul că încearcă să-i inciite pe ruşi la sabotaj şi la rebeliune armată.

În ultimele săptămâni, autorităţile ruse subliniază că riscul terorist s-a multiplicat.

Numeroase evenimente publice organizate la începutul lui mai, în cadrul unor mari sărbători naţionale, au fost anulate, din cauza unor ameninţări considerate prea mari.