Una dintre cele mai mari ARTISTE din România nu e liniştită nici în MORMÂNT. Poate fi EXHUMATĂ oricând VIDEO

Un scandal imens mocneşte în jurul unuia dintre cele mai mari nume ale muzicii din România. Locul de veci în care se odihneşte Romica Puceanu a fost dat altcuiva, iar osemintele acesteia ar putea fi deshumate oricând.

RomaniaTV.net
14 iun. 2014, 16:13
Una dintre cele mai mari ARTISTE din România nu e liniştită nici în MORMÂNT. Poate fi EXHUMATĂ oricând VIDEO

Cândva adorată de români, acum uitarea s-a aşternut peste amintirea artistei. Melodia „Deschide gropare mormântul”, cântată de Romica Puceanu, are acum, la 18 ani de la moartea artistei, o semnificaţie sinistră.

Mormântul său ar putea fi deschis oricând de noii proprietari ai locului de veci. Angajaţi ai cimitirului Izvorul Nou din Capitală susţin că nepotul artistei a înstrăinat mormântul Romicăi Puceanu.

„Sunt foarte uimită şi impresionată că vrea să o dezgroape. E un păcat foarte mare. Romicăi Puceanu ar trebui să i se facă o statuie”, a spus Panseluţa Feraru.

„După mine ar trebui să intervină Ministerul Culturii pentru aşa ceva. Că e păcat. A fost un pion al muzicii lăutăreşti mare… Nu aşa…”, a pus la rândul lui Costel, trompetistul Romicăi Puceanu.

Citeşte şi Romica Puceanu şi Gabi Luncă, RIVALE pentru un bărbat: „M-a îmbătat intenţionat ca să nu mai pot cânta”

Romica Puceanu a fost iubită de oamenii simpli, dar şi de personalităţile vremii ei. S-a ataşat atât de mult de Nicu Ceauşescu, încât acesta spunea despre ea că îi este ca a doua mamă.

Dor de ţară

Cu melodiile ei, a atins culmile gloriei. Dar, viaţa personală i-a fost marcată de deziluzii şi trădări. A fost cerută în căsătorie în America, dar nu a putut rămâne acolo. După nouă luni s-a îmbolnăvit de dorul de ţară. „Nu puteam să rămân acolo. M-a luat dorul rău de ţară şi plîngeam. Şi m-am dus la doctor şi doctorul mi-a spus: du-te acasă că o să-ţi fie bine. Dorul de ţară te-a îmbolnăvit. Şi au avut dreptate”, povestea odată Romica, într-un interviu.

După ce s-a întors din America, Romica Puceanu s-a retras din lumea muzicală însă mai cânta uneori pe la petreceri. În ziua fatidică de 19 octombrie 1996, artista mergea să cânte la o nuntă, la Neptun. Nu a mai ajuns pentru că microbuzul în care se afla a fost implicat într-un accident rutier. În acea zi, Romica parcă presimţea că sfârşitul îi este aproape. Îi spunea şoferului: „Mergi încet! Nu te grăbi, că nu mă grăbesc!…”

S-a stins câteva zile mai târziu, pe 24 octombrie 1996 şi la înmormântarea ei mii de oameni au condus-o pe ultimul drum. Anul acesta se împlinesc 18 ani de la moartea Romicăi Puceanu.  Deşi coastele fisurate i-au perforat plămânii, Romica Puceanu ar mai fi putut să trăiască, spun medicii. Dar ea a refuzat intervenţia chirurgicală care i-ar fi prelungit viaţa.