Unde este cel mai mare strat de zăpadă din România. Măsoară 141 de centimetri

Cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din România este cel măsurat luni, la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş.

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 08:02

La Bâlea Lac există însă şi risc de producere de avalanşe, de gradul trei, pe o scară de la unu la cinci. Turiştii pot ajunge la Bâlea Lac doar cu telecabina. Se poate ajunge cu maşina, pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde este posibil doar transportul pe cablu până la Bâlea Lac.

De altfel, strat de zăpadă peste un metru se înregistrează în această perioadă doar în Munții Făgăraș și în Munții Bucegi, la Vârful Omu și Fundata.

Citşte şi Bilanţ tragic după viscol şi ninsoare. Trei persoane din Ialomiţa au fost găsite fără suflare

Sunt înregistrate și două locuri din țară unde troienele de zăpadă depășesc însă doi metri. Zăpadă de până la un metru se înregistrează doar în zonele de munte, în timp ce doar în zona Zimnicea-Giurgiu stratul de zăpadă măsoară între 25 și 34 de centimetri, potrivit digi24. 

Vineri dimineaţă este în vigoare o atenționare cod galben de viscol și ninsori în 14 județe, fiind vizată zona de munte. Totodată, o informare meteo anunță vânt puternic până sâmbătă noapte.

(w500) Cel mai ma

 

Citeşte şi O nouă alertă meteo de NINSORI şi VISCOL în România valabilă până în weekend. ANM anunţă vreme geroasă în toată ţara