Ungaria a redeschis toate punctele de frontieră cu România

Trecerea de frontieră româno-ungară dintre Nyírabrány și Valea lui Mihai a fost redeschisă, a anunțat ministrul de externe de la Budapesta, Peter Szijjártó, poliția ungară precizând că aceasta este ultima dintre cele două țări care mai era închisă, potrivit Daily News Hungary.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 12:07
Ungaria a redeschis toate punctele de frontieră cu România

Cei care vin din România și merg spre terțe țări vor trebui, în continuare, să folosească coridoarele de tranzit și doar anumite benzinării, fiind obligați să părăsească Ungaria pe cea mai scurtă rută posibilă, a precizat poliția ungară.

Citește și: Români infectaţi cu coronavirus, într-un abator din Germania. În total, 92 de angajaţi au fost afectaţi

Cei care tranzitează Ungaria vor putea intra în țară doar dacă sunt de acord să li se facă un control al stării de sănătate, nu sunt suspecți de infectare cu coronavirus și pot dovedi că vor fi primiți de țara de destinație.

Potrivit aplicației online a Poliției de Frontieră, la Nădlac se așteaptă aproximativ 90 de minute pentru ieșirea din România și 40 de minute la intrarea în țară.

Viorel Cataramă îi cere Avocatului Poporului să CONTESTE la CCR obligativitatea purtării măştii şi a termoscanării

Omul de afaceri Viorel Cataramă îi cere Avocatului Poporului să conteste la CCR legea privind starea de alertă prin care românii sunt obligați să poarte măști și să accepte să fie termoscanați la magazin.

Obligativitatea purtarii mastii si a termo-scanarii reprezinta o limitare grava a mai multor libertati si drepturi fundamentale! Patriotii romani ii cer Avocatului Poporului (AP) sa sesizeze CCR pentru neconstitutionalitatea Art. 13 din Legea 55/2020.

Parlamentul Romaniei, cu buna stiinta si in dispret total fata de cetateni, a delegat catre doi ministri dreptul de a suspenda libertati, desi acest lucru este interzis prin Constitutie!

Trebuie sa constatam cu tristete ca in acest moment, doar AP si CCR mai lupta pentru respectarea drepturilor cetatenilor; judecatorilor Curtii, care in unanimitate dau solutii in acest sens, ar trebui sa li se ridice statui!

Anularea libertatilor inseamna TIRANIE si SCLAVIE; patriotii vor sa traiasca in LIBERTATE si SUVERANITATE, iar pentru aceste deziderate sunt dispusi sa treaca peste frica personala si sa-si riste chiar viata pentru tara lor!„, scrie Cataramă pe Facebook.