UDMR decide astăzi dacă rămâne la guvernare. Care este curentul majoritar în Uniune

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) decide joi dacă va mai rămâne sau nu la guvernare. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara că se va face o analiză şi, "dacă guvernarea nu este pentru oameni", atunci "nu are rost" ca Uniunea să stea la guvernare. Lideri udemerişti au recunoscut că sunt două tabere în formaţiune privind rămânerea la guvernare.

27 nov. 2014, 09:00
UDMR decide astăzi dacă rămâne la guvernare. Care este curentul majoritar în Uniune

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, miercuri, că decizia va fi luată de Consiliul Permanent al formaţiunii.

‘Se întruneşte Consiliul Permanent, vom analiza rezultatele alegerilor şi vom lua o decizie în privinţa continuării sau nu a guvernării’, a precizat Kovacs Peter.

Acesta n-a dorit să facă aprecieri în privinţa tendinţelor actuale din interiorul UDMR referitoare la problema guvernării.

‘Mie nu-mi place să trimit mesaje prin presă la colegi, aşa cum au făcut unii dintre colegi. Mâine vom analiza şi vom lua o decizie’, a conchis Kovacs Peter.

Rozalia Biro: Majoritatea liderilor din UDMR preferă ca Uniunea să rămână la guvernare

Liderul UDMR, Kelemen Hunopr, declara însă zilele trecute că „dacă guvernarea nu este pentru oameni, nu este pentru comunităţi, atunci nu are rost să stăm la guvernare, dacă nu poţi să aduci beneficii pentru oameni”.

‘Joi vom avea o şedinţă a Consiliului permanent, unde vom analiza rezultatul alegerilor şi, bineînţeles, acolo vom analiza şi ceea ce trebuie să facem în perioada imediat următoare. Guvernarea pentru noi şi pentru mine niciodată nu a fost un scop în sine, este o posibilitate, este un instrument pentru a pune în aplicare un proiect politic, un program politic sau parte dintr-un proiect politic. (…) Într-un an electoral, nici guvernarea nu e foarte-foarte strălucită nici pentru noi, nici pentru alţii. Deci, vom face o analiză şi, dacă guvernarea nu este pentru oameni, nu este pentru comunităţi, atunci nu are rost să stăm la guvernare, dacă nu poţi să aduci beneficii pentru oameni’, a precizat liderul UDMR.

Preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), senatorul Biro Rozalia, a precizat miercuri  că majoritatea covârşitoare din această formaţiune susţine că UDMR trebuie să rămână la guvernare.

‘Voi prezenta mâine această situaţie: că sunt două tabere, una minoritară şi cealaltă cu o pondere mai mare în UDMR, care spune că trebuie continuată această guvernare în cazul în care după încă o discuţie foarte detaliată cu partenerii noştri de guvernare putem să ajungem la concluzia că îşi asumă realizarea acelor priorităţi pe care le-am fixat din martie şi care, până în momentul de faţă, nu s-au realizat’, a spus preşedintele CRU.

Laszlo Borbely, despre ieşirea UDMR de la guvernare: Avem şi nemulţumiri, dar nu e bine să decidem pripit

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a spus şi el că la şedinţa Consiliului Permanent se va face o analiză a realizărilor şi nerealizărilor din cadrul coaliţiei de guvernare, însă o decizie privind o eventuală ieşire de la guvernare ar putea fi luată abia după o dezbatere laborioasă.