Uniunea Europeană a aprobat făina de greieri ca aliment. Cum poate fi folosită aceasta

Făina de greieri va putea fi comercializtă în țările din UE, sub formă de pulbere parțial degresată, după ce dispoziția a fost aprobată de Comisia Europeană.

11 ian. 2023, 19:41
Uniunea Europeană a aprobat făina de greieri ca aliment. Cum poate fi folosită aceasta

Dispoziția care aprobă ca făina de greieri  să fie comercializată a fost publicată deja în Monitorul Oficial al UE și întră în vigoare din 24 ianuarie 2023. Acheta domesticus este o specie inofensivă de greier de casă.

Pentru următorii cinci ani va exista o singură firmă autorizată care va introduce făina de greieri pe piața din UE, cu excepția cazului în care un solicitant obține o autorizație pentru noul produs, conform Il Sole 24 Ore.

Citește și: Petre Daea, despre scandalul privind legea care interzice folosirea gândacilor în mâncare: ”Să nu ne apucăm să mâncăm greieri”

Făina de greieri poate fi utilizată pentru prepararea mai multor alimente, precum: pâine, biscuiți, batoane de cereale, biscuiți, paste umplute și neumplute produse uscate, sosuri, din leguminoase și legume, în pizza, produse din paste, zer praf, produse înlocuitoare de carne, supe sau chiar băuturi asemănătoare berii, produse din ciocolată, gustări, altele decât chipsurile și în preparate din carne, destinate populației generale.

În martie anul trecut, Autoritatea europeană pentru siguranța alimentară a adoptat un aviz științific privind siguranța pulberei parțial degresate, devenind astfel un nou aliment.

Citește și: George Simion cere interzicerea consumului de insecte, specialiştii au un meniu bogat în lăcuste şi gândaci