Universitatea din România care oferă pământ gratuit pentru a-i atrage pe studenţi. Oferta educaţională în vreme de coronavirus

O fâşie de pământ este oferită tinerilor care vor să fie studenţi la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara. Pentru că nu au mai putut să ajungă fizic la elevii de liceu pentru a-şi prezenta oferta educaţională, tot mai multe facultăţi recurg la metode alternative pentru a-i atrage pe viitorii studenţi.

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 19:44
Universitatea din România care oferă pământ gratuit pentru a-i atrage pe studenţi. Oferta educaţională în vreme de coronavirus

Dacă unele le oferă pământ gratuit cât timp sunt stundeţi pentru a face agricultură, altele promit burse sau reduceri la evenimente culturale şi în sălile de sport.

Pentru a-i atrage pe viitorii studenţi, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara le oferă, în perioada studiilor, o fâșie de pământ. Mai mult, studenții vor fi ajutați și să își valorifice producția.

„De exemplu, dezvoltă o cultură de lavandă, o cultură de mentă, intenționează să tranforme această cultură în uleiuri pentru farmacie, noi îi ajutăm la partea de inputuri, tot ce înseamnă partea de teren, irigații, curent și partea de tratamente și, foarte important, know-how-ul care vine de la profesori, care se vor ocupa de ei”,  a declarat Alin Popescu, rector USAMVB Timișoara, conform Ştirileprotv.

De asemenea, studenţii vor avea acces şi la laboratoare în care să-şi proceseze producţia.

Pentru anul universitar 2020-2021, Universitatea de Științe Agricole din Timișoara scoate la concurs 650 de locuri la buget și 350 cu taxă.

Burse şi reduceri la evenimente, oferite de Politehnica din Timişoara

Alte facultăţi le promit tinerilor burse care pot ajunge la 2.000 de lei. Este și cazul Politehnicii din Timișoara unde viitorii studenți vor avea parte și de reduceri de până la 70 la sută la evenimentele din oraș ori acces în locurile în care pot să facă sport.

„Avem o continuă legătură cu instituțiile de cultură și au reduceri substanțiale la diverse evenimente. Avem și terenuri de tenis, avem și partea de piste de alergare”, Florin Drăgan, rector Universitatea Politehnica Timișoara, conform sursei citate.

Tot la Politehnica din Timişoara, studenţii pot folosi gratis programe de editare și primesc fară niciun fel de taxă găzduire pentru paginile de internet pe care le creează

Reprezentanţii universităţilor spun că anul acesta nu au putut merge în licee din cauza epidemiei de coronavirus. De aceea, instituţiile de învăţământ au dezvoltat platforme pe internet unde își prezintă oferta. Altele folosesc programe de mesagerie unde le trimit tinerilor informațiile de care au nevoie pentru admitere.

La Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca înscrierile încep pe 9 iulie.

Incredibil. O româncă stabilită în Marea Britanie a călătorit 1.500 de kilometri pentru a-şi tunde părul