Untold 2022. Preţurile chiriilor au explodat în Cluj. Cum arată un apartament închiriat cu aproape 5.000 de lei/noapte

Preţurile chiriilor au explodat în CLuj, din cauza festivalului Untold. Fanii muzicii electronice vor trebui să plătească bani frumoşi pentru o noapte de cazare în perioada festivalului.

14 iul. 2022, 23:44

Untold 2022. Potrivit celor mai recente date de pe platforma Booking, gradul de ocupare al unităţilor de cazare din Cluj este de 73% pe durata celor patru zile de festival. Astfel că, cei care nu au găsit încă o chirie ar trebui să se grăbească.

Untold 2022. Cât costă o noapte de cazare în Cluj, pe durata festivalului

Citeşte şi Cât costă un bilet la UNTOLD 2022. Artiștii care urcă pe scenă în ediția din acest an

Clujul va fi luat cu asalt la începutul lunii august de iubitorii muzicii electronice. Proprietarii de pensiuni şi hoteluri au profitat de ocazie şi au crescut enorm preţurile. Cei mai mulţi cer pentru o noapte de cazare aproape 5.000 de lei .

De exemplu, pentru o noapte de cazare într-un apartament de aproape 115 metri pătraţi, cu trei dormitoare şi bucătărie echipată cu maşină de spălat vase şi cuptor cu microunde, două persoane vor plăti 17.640 de lei pentru patru nopţi. În cazul celor care preferă să împartă cheltuielile cu alţi 10 prieteni, preţul ajunge la 18.900 de lei adică 3.850 de euro sau 385 de euro/noapte, adică aproape 500 de lei/noapte pentru un pat întreg sau… jumătate de canapea, potrivit Libertatea. 

Apartamentul se află la 1,3 km de centrul orașului.

Se mai poate închiria şi o vilă în care pot sta cel mult şase persoane, însă preţul aici este mai mare.

Untold va avea loc anul acesta între 4 şi 7 august la Cluj-Napoca pe stadionul Cluj Arena şi va cuprinde opt scene. Preţul unui bilet cu acces general pentru o zi porneşte de la 50 de euro, iar abonamentul pentru patru zile de festival ajunge la 159 de euro.

Untold, cel mai mare festival de muzică electronică şi pop din România, dar şi unul dintre cele mai importante festivaluri de acest fel la nivel internaţional, are anul acesta un buget de 18 mil. euro, după cum declara pentru ZF în iunie Eduard Chereji, director de marketing şi comunicare al festivalului de la Cluj-Napoca.

În 2019, cel mai bun an pentru Untold, în comunitatea din Cluj-Napoca au rămas peste 45 mil. euro după festival. Această sumă nu include veniturile din bilete, acestea reprezentând o altă categorie care, la rândul ei, generează taxe şi impozite pentru veniturile locale.

Anul acesta, odată cu creşterea inflaţiei, veniturile generate de festival ar putea ajunge la 50 de milioane de euro, potrivit lui Chereji.

Citeşte şi Ce festivaluri de muzică se țin în România în această vară. Neversea, Untold, Electric Castle, Summer Well, printre cele mai așteptate