Unul din liderii AL QAIDA a fost UCIS de trupe ale Uniunii Africane

Abdelhamid Abu Zeid, unul dintre liderii organizaţiei Al-Qaida din Magrebul Islamic, a fost ucis de trupele din Ciad, în Mali, pe 22 februarie, confirmă preşedintele Idriss Déby Itno, citat de AFP.

RomaniaTV.net
01 mart. 2013, 19:45
Unul din liderii AL QAIDA a fost UCIS de trupe ale Uniunii Africane

„Pe 22 februarie, numeroşi militari din Ciad au murit în masivul Ifoghas din Mali după distrugerea unor baze islamiste. Militarii noştri au omorât doi lideri islamişti, inclusiv pe Abu Zeid”, a declarat preşedintele Déby.

Douăzeci şi şase de militari din Ciad au murit în confruntările cu islamiştii din nordul statului Mali.

Anterior, un oficial american considera „foarte credibile” informaţiile privind moartea, în Mali, a lui Abdelhamid Abu Zeid.

Zilele trecute, postul algerian Ennahar TV relata că Abdelhamid Abu Zeid, unul dintre principalii lideri ai organizaţiei Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), a fost ucis alături de alţi 40 de combatanţi islamişti în nordul statului Mali.

Prezentat dreptul unul dintre liderii AQMI, Abdelhamid Abu Zeid, pe numele real Mohamed Ghdiri, era un algerian în vârstă de aproximativ 40 de ani. În 2003 a fost prezentat drept adjunctul lui Abderazak El-Para, liderul filialei africane a reţelei teroriste Al-Qaida.