Unul dintre cei mai cunoscuți stareți din România, infectat cu COVID. Se află la Terapie Intensivă

Starețul Ioachim Pârvulescu, unul dintre cei mai cunoscuți din România, se află internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Târgu Jiu. Părintele este conectat la ventilator.

17 nov. 2020, 15:43
Unul dintre cei mai cunoscuți stareți din România, infectat cu COVID. Se află la Terapie Intensivă

Unul dintre cei mai cunoscuți stareți din România, infectat cu COVID.  Ioachim Pârvulescu, starețul mănăstirii Lainici, din Defileul Jiului, a fost confirmat cu coronavirus și internat la secția ATI a Spitalului din Târgu Jiu.

Citește și: Incidenţa coronavirus 17 noiembrie. Sibiul a ajuns la rata de infectare 9. Situaţia la Bucureşti

Inițial, starețul nu a avut nevoie de ajutorul aparaturii medicale, dar, pentru că boala a evoluat extrem de repede, medicii l-au conectat la un ventilator și a fost plasat în secția ATI. Alături de Ioachim Pârvulescu se află, în același spital, și părintele Nicodim, care conform surselor România TV a decedat în urma infecției cu COVID.

De asemenea, surse spitalicești au precizat pentru stiripesurse faptul că situația starețului nu este una bună. Cu toate acestea, medicii fac tot posibilul să îl salveze pe Ioachim Pârvulescu.

Unul dintre cei mai cunoscuți stareți din România. Surse din cadrul Mitropoliei Olteniei au precizat faptul că starețul mănăstirii Lainici a fost internat în urmă cu câteva zile la spitalul din Târgu-Jiu.

BILANȚ CORONAVIRUS 17 NOIEMBRIE

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 8.262 cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV2. Încă 186 persoane infectate cu coronavirus au murit. De asemenea, la Terapie Intensivă sunt internaţi în acest moment 1.174 de pacienţi cu COVID-19

Citește și: Mama Tatiana, femeia care a salvat viața a sute de copii orfani, s-a întors acasă într-un sicriu alb

Grupul pentru Comunicare Strategicăa anunţat că până astăzi, 17 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 253.244 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 497 de persoane au fost reconfirmate pozitiv cu COVID.