Urs în apropiere de Castelul Pelişor din Sinaia. A fost emis RO-ALERT

Un urs a fost surprins sâmbătă seară, în apropierea Castelului Pelişor din Sinaia. Autorităţile au emis o un mesaj de tip RO-ALERT, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

08 ian. 2022, 21:48
Urs în apropiere de Castelul Pelişor din Sinaia. A fost emis RO-ALERT

Urs în apropiere de Castelul Pelişor din Sinaia. S-a întâmplat sâmbătă seară. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă,  într-o zonă se aflau mai mulţi turişti.

Urs în apropiere de Castelul Pelişor din Sinaia

Autorităţile au emis un mesaj de tip RO-Alert, după ce ursul a fost văzut în apropiere de Castelul Pelişor din staţiunea Sinaia. Deoarece în zonă se aflau mai mulţi turişti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis o ambulanţă SMURD la faţa locului.

Citeşte şi Femeie fugărită de urşi, pe aleea din faţa casei. A reuşit să se salveze în ultimul moment

Urşii care pun în pericol viaţa oamenilor vor putea fi ucişi şi în afara oraşelor

Urşii care pun în pericol viaţa oamenilor vor putea fi ucişi şi în afara oraşelor. Deputaţii au dat vot favorabil proiectului de lege pentru aprobarea OUG nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Proiectul privind intervenţia imediată asupra urşilor a fost adoptat cu 232 de voturi „pentru”, 30 de voturi „contra” şi 23 de abţineri.

Deputaţii au adoptat un amendament care modifică titlul OUG, eliminând sintagma „intravilan”, prezentă iniţial în titlul proiectului înscris pe ordinea de zi, astfel încât intervenţia imediată să fie posibilă şi în extravilan.

„Titlul ordonanţei de urgenţă se modifică şi va avea următorul cuprins: ‘Ordonanţă de urgenţă privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative’ „.

Reprezentanţii UDMR susţin că amendamentul este unul necesar, în condiţiile în care foarte multe atacuri ale urşilor au loc la ferme, ocoale silvice şi au invocat totodată dreptul la viaţă prevăzut de Constituţie.

Citeşte şi Un bărbat a fost sfâşiat de urşi la o partidă de vânătoare