Urşii panda invadează Londra VIDEO

Urşii panda invadează Londra. 108 dansatori costumaţi în panda s-au strâns în Trafalgar Square, din capitala Marii Britanii, unde au interpretat un dans inspirat din cultura chineză. Ei au vrut să atragă atenţia astfel asupra situaţiei acestor animale, în condiţiile în care mai puţin de 1.600 exemplare mai trăiesc în prezent în libertate.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 17:30
Urşii panda invadează Londra VIDEO

Trecătorii s-au oprit pentru a urmări spectacolul.

„Sunt unele dintre cele mai frumoase animale din lume. Sunt printre primele 10 animale favorite ale tuturor. Seamănă puţin cu noi, cu ochii aceia mari”, a declarat Nigel Marven, organizator.

Numărul în scădere al urşilor panda este pus în mare parte pe seama reducerii habitatului lor natural. În aceste condiţii, zoologii depun eforturi pentru a asigura înmulţirea lor în captivitate. Iar una dintre poveştile de succes este baza Chengdu, din China.

„Este foarte dificil ca urşii panda să se înmulţească în captivitate, însă la baza Chengdu şi la alte grădini zoologice din lume s-a rezolvat această problemă, iar acum circa 400 trăiesc în captivitate. Acum încep să fie eliberaţi în sălbăticie”, a mai declarat Marven.

La Chengdu trăiesc în prezent 108 urşi panda.