USL va depune, la Cameră, o moţiune simplă pe tema absorbţiei fondurilor UE

Deputatul PSD Viorel Ştefan a anunţat, marţi, că USL va depune săptămâna viitoare, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe tema absorbţiei fondurilor europene, urmând ca deputaţii opoziţiei să participe la toate etapele procedurale privind dezbaterea şi votarea acestei moţiuni.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 11:08
USL va depune, la Cameră, o moţiune simplă pe tema absorbţiei fondurilor UE

„Intenţia noastră este să redactăm, să depunem, să dezbatem şi să votăm o moţiune simplă pe tema fondurilor UE. Moţiunea simplă va fi depusă la Cameră, vom fi prezenţi în toate etapele procedurale de dezbatere şi votare a moţiunii, cum am declarat la începutul protestului. Intenţia este ca săptămâna viitoare să fie gata textul moţiunii şi să-l depunem”, a spus Viorel Ştefan.

Deputatul PSD a precizat că USL depune această moţiune simplă întrucât consideră că evoluţia economică a României în 2012 va fi determinată exclusiv de modul în care vor fi atrase fondurile europene.

Aceste şase miliarde, cum se laudă Guvernul, ar putea să fie impulsul necesar care să asigure un echilibru economic. Sincopele înregistrate în atracţia de fonduri ar putea să genereze un dezastru economic în România în 2012. Suntem în februarie şi observăm că nu s-a atras cotă-parte din cele şase miliarde cu care se laudă Guvermnul, dar nu s-a atras niciun Euro până azi. E obligaţia noastră de a sesiza opiniei publice acest lucru şi de a face o dezbatere publică pe acest lucru„, a spus Viorel Ştefan.

Un grup de 25 de deputaţi PSD au asistat, marţi, la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de la balcoanele sălii, unii dintre aceştia fiind însă nemulţumiţi de postura în care se află şi fiind interesaţi de găsirea unei formule pentru ca opoziţia să renunţe la protestul parlamentar.

Unii parlamentari ai PSD sunt nemulţumiţi de faptul că, în loc să stea la lucrările Parlamentului, stau la balcoane. „Stăm la balcoane ca aurolacii”, a adăugat un parlamentar PSD.