USR, denunţ penal la DNA împotriva Gabrielei Firea şi lui Daniel Florea. „Comportamentul mizerabil este deja marcă înregistrată PSD”

USR Sector 5 a anunţat că a formulat un denunţ penal la DNA împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, şi a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 14:31
USR, denunţ penal la DNA împotriva Gabrielei Firea şi lui Daniel Florea. „Comportamentul mizerabil este deja marcă înregistrată PSD”

„USR Sector 5 a înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie un denunţ penal împotriva lui Daniel Florea şi a Gabrielei Firea pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale. Deoarece comportamentul mizerabil este deja marcă înregistrată PSD, Daniel Florea a orchestrat perturbarea prin zgomot (claxoane, motoare ambalate) şi duşuri cu dezinfectant a participanţilor la conferinţa de presă susţinută de Nicuşor Dan”, a anunţat USR Bucureşti, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Cea mai nouă idee a lui Nicuşor Dan pentru Bucureşti! Metrou de suprafaţă la Gara Progresul: „Ar face 20 de minute până în Pipera”

USR Sector 5 a precizat că Nicuşor Dan voia să prezinte, în cadrul conferinţei de presă, proiectul unui metrou de suprafaţă în zonă.

„În zona în care Nicuşor susţinea conferinţa de presă au fost parcate autoutilitarele inscripţionate cu însemnele primarului (#DF, #Fapte) pentru a obtura vederea spre zona pentru care Nicuşor propune metrou uşor pe infrastructura existentă de cale ferată, în vreme ce #DF o desfiinţează. Evenimentul acesta vine după episodul când PSD şi-a trimis reprezentantul ‘de seamă’, Aurelian Bădulescu, să boicoteze o altă conferinţă de presă, vorbind peste Nicuşor Dan şi nepermiţându-i acestuia să îşi expună punctul de vedere”, se mai arată în postare.

Nicuşor Dan, scandal cu Poliţia Locală Sector 5 la conferinţa sa de presă. „E filonul comunist din PSD. Nu acceptă alt punct de vedere”

Potrivit Agerpres, conferinţa de presă susţinută joi de Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, la intersecţia dintre strada Progresului cu strada Doctor Constantin Istrati, a fost perturbată în mod repetat de claxoanele maşinilor de salubritate ale Sectorului 5. Nicuşor Dan s-a adresat la un moment dat unui poliţist local, întrebându-l de ce nu a luat măsuri pentru a asigura liniştea publică, însă poliţistul i-a cerut să revină pe trotuar.

Explicaţiile Primăriei Sectorului 5, după scandalul de la conferinţa lui Nicuşor Dan. „Această acţiune a perturbat operaţiunea de salubrizare”  

Primăria Sectorului 5 a precizat că Societatea Salubrizare Fapte 5 SA, deţinută de Consiliul Local, avea programată o acţiune în zona străzii Progresului, pentru neutralizarea unor depozite necontrolate de deşeuri.

„Atât schimbul I, cât şi schimbul II din 17.06.2020 şi schimbul I din 18.06.2020, aferente programului de salubrizare pentru ridicarea deşeurilor din depozite necontrolate, au acţionat în zona străzii Progresului. Acţiunea aflată în desfăşurare a fost întreruptă de un grup de cetăţeni, care au organizat o adunare spontană în zona în care acţionau utilajele de salubrizare. Această acţiune a perturbat operaţiunea de salubrizare şi a creat ambuteiaje în trafic între orele 9,00 şi 11,00. Din această cauză, Poliţia Locală a Sectorului 5 a fost nevoită să intervină pentru a fluidiza traficul, dar şi pentru a restabili ordinea publică, în contextul în care blocajele din trafic riscau să se amplifice”, a precizat Primăria Sectorului 5, într-un comunicat de presă.

Pe 5 iunie, o altă conferinţă de presă susţinută de Nicuşor Dan pe Prelungirea Ghencea despre proiectele administraţiei conduse de Gabriela Firea a fost întreruptă de viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

Orban, după şicanele PSD la adresa lui Nicuşor Dan: Haidamacii lui Firea şi ai lui Pandele nu-i permit să facă declaraţii publice