Usturoiul Benone a ajuns în pieţe. Cât costă şi cu ce se deosebeşte de alte soiuri. Benone Sinulescu: „După ce îl primesc, să staţi departe de mine!”

Usturoiul Benone a ajuns în pieţele din România. Soiul botezat după celebrul artist de muzică populară este cultivat de un agricultor din Buzău şi este mai dulceag şi mai aromat decât cel de import.

26 aug. 2021, 18:08
Usturoiul Benone a ajuns în pieţe. Cât costă şi cu ce se deosebeşte de alte soiuri. Benone Sinulescu: „După ce îl primesc, să staţi departe de mine!”
Usturoiul Benone a ajuns în pieţe. Cât costă şi cu ce se deosebeşte de alte soiuri. Benone Sinulescu: "După ce îl primesc, să staţi departe de mine!"

Usturoiul Benone a ajuns în pieţe. Noul soi de usturoi e mai dulceag, mai aromat şi mai iute decât cel din import.

Usturoiul Benone a ajuns în pieţe

Valentin Jecu a cultivat noul soi de usturoi pe o suprafaţă de peste 15 hectare de teren din Râmnicelu, o comună cunoscută pentru usturoiul gustos. Fermierul a produs anul acesta 50 de tone de usturoi.

”Este primul lui an sub denumirea de usturoi Benone. Până acum, l-am vândut sub denumirea de usturoi de Râmnicelu. Din acest an poartă denumirea cunoscutului rapsod buzoian.

M-am consultat înainte de a da denumirea de Benone pentru că el reprezintă Buzăul. Sigur, este şi un mare iubitor de legumicultură. De aceea am ales să îl botezăm, să-i dăm denumirea Benone, pentru că în fiecare primăvară eu îi trimit răsaduri şi dumnealui le cultivă cu multă dragoste”, a declarat fermierul, potrivit Adevărul. 

Citeşte şi Imaginile care au făcut senzaţie pe internet. Un fermier nemulţumit şi-a distrus cultura de castraveţi: Nea Oroş, ia, zi, tată, ce faci cu noi? Proşti nu suntem! – VIDEO

Usturoiul Benone a ajuns la sfârşitul lunii iunie în pieţele din Buzău, Vrancea şi Bucureşti.

„Usturoiul are foarte multe straturi de protecţie, ceea ce îi dă o rezistenţă foarte mare pe timpul iernii. Acest usturoi se păstrează în condiţii perfecte fără a avea probleme cu încolţirea, astfel că nu e necesară tratarea cu inhibatori de germinaţie.

Usturoiul are cerinţe speciale faţă de sol şi de climă. Nu se obţin rezultate bune pe tot teritoriul ţării, ci doar în zonele pretabile usturoiului, în luncile râului, în zone cu teren uşor nisipos şi cu drenaj bun. Judeţul Buzău oferă condiţii bune”, a mai declarat fermierul din Râmnicelu.

Un kilogram de usturoi Benone costa 15 lei.

Benone Sinulescu, după ce a aflat de usturoiul care îi poartă numele: După ce îl primesc, să staţi departe de mine!”

Cunoscutul artist de muzică populară s-a bucurat când a aflat că usturoiul cultivat de cel care îi este prieten îi va purta numele.

”Mă aşteptam la aşa ceva de la prietenul meu, domnul Costel Vânătoru, pentru că ştia că îmi place usturoiul. Consum mult usturoi, pentru că este foarte sănătos, şi abia aştept să-l gust pe acesta produs la Râmnicelu. După ce îl primesc, să staţi departe de mine!”, spune Benone Sinulescu.

Citeşte şi Benone Sinulescu, noi veşti despre starea de sănătate. Soţia artistului rupe tăcerea