Utilizatorii Android trebuie să aibă grijă! Aplicația populară ascunde un virus periculos!

O aplicație extrem de folosită din magazinul Google Play Store, piața oficială de aplicații pentru sistemul de operare Android, „Craftsart Cartoon Photo Tools” vine cu probleme grave pentru utilizatori.

22 mart. 2022, 08:59
Utilizatorii Android trebuie să aibă grijă! Aplicația populară ascunde un virus periculos!

Utilizatorii Android trebuie să aibă grijă! Aceasta ascunde un malware troian, cunoscut sub numele de Facestealer. Programul malware Facestealer de pe Android  stochează datele de conectare, în special parole, ale utilizatorilor care o folosesc, în timp ce troianul ajunge pe dispozitivele unde aplicaţia e instalată.

Utilizatorii Android trebuie să aibă grijă! Aplicația populară ascunde un virus periculos!

Dar, după cum se dovedește, ceea ce trebuia să fie o simplă aplicație inofensivă de editare a fotografiilor din Google Play Store vine cu programe malware care fură parole.

Această vine chiar dacă aplicația rău intenționată de editare a fotografiilor vine cu o amenințare numită, în mod adecvat, Facestealer, care a trecut în mod repetat în Google Play Store, în trecut, și prin alte aplicații aparent inofensive.

Între timp, conform unei analize recente a firmei de securitate cibernetică, Malwarebytes, aplicația rău intenționată cere utilizatorilor săi să se conecteze la conturile lor de Facebook înainte de a putea începe să-și editeze fotografiile.

După ce utilizatorul instrumentului rău intenționat de editare a fotografiilor s-a conectat pe contul său de Facebook, Malwarebytes spune că un cod JavaScript continuă mai departe pentru a fura datele de conectare, care includ parola și e-mailul.

Citeşte şi: Dacia cu opt roţi, „invenţia” unui tânăr din Satu Mare care face milioane de euro din IT. A testat maşina până când a ieşit fum de la motor VIDEO
Google implementează un sistem de alertă în cazul atacurilor aeriene din Ucraina

Cel mai mare motor de căutare pe internet din lume a început implementarea unui sistem de alertă privind atacurile aeriene din Ucraina. Acest sistem le va trimite ucrainenilor care deţin un telefon cu Android o avertizare înainte de producerea unui atac aerian, anunţă compania într-un comunicat, relatează agenţia EFE.

Iniţiativa a fost adoptată la solicitarea Guvernului ucrainean şi completează actualele sisteme de alertă de atacuri aeriene care există în ţară.

Mesajul primit de către ucrainenii care au un telefon cu Android este, aproximativ, acesta: „Guvernul Ucrainei a emis o alertă pentru (o anumită locație și oră). Adăpostiți-vă imediat. Atingeți pentru a schimba setările”

Citeşte continuarea aici.


loading...
Partenerii noștri