Vacanță de Paște 2023. Care e cel mai mic preț pe care trebuie să îl plătești dacă vrei să petreci pe litoral? Pentru Mamaia trebuie să scoți din buzunar cel puțin 576 de lei

Dacă te gândești să îți petreci vacanța de Paște pe litoralul românesc, trebuie să știi că ai o gamă variată de pachete turistice din care poți să alegi. Prețurile acestora variază în funcție de beneficiile care sunt incluse în ofertă.

16 mart. 2023, 23:07
Vacanță de Paște 2023. Care e cel mai mic preț pe care trebuie să îl plătești dacă vrei să petreci pe litoral? Pentru Mamaia trebuie să scoți din buzunar cel puțin 576 de lei

Vacanță de Paște 2023. Pe litoralul românesc au început pregătirile pentru vacanța din perioada sărbătorilor pascale. Turiștii sunt nerăbdători să petreacă câteva zile la malul mării, iar hotelurile se pregătesc intens pentru a primi pe toată lumea în cele mai bune condiții. Prețurile variază foarte mult, în funcție de beneficiile pe care le primești în pachetul turistic, însă prețurile pentru cazare pornesc de la 62 de lei, a anunțat agenția de presă Rador.

Citește și: Vacanță de Paște 2023. Cât te costă patru zile în Bucovina

Sezonul estival din România debutează în acesta an cu minivacanța de Paște, iar în stațiunile de la Marea Neagră în perioada 14-17 aprilie vor fi prezenți sute de turiști. Hotelierii sunt pregătiți să deschidă și au propus doritorilor diverse pachete tematice pentru un Paște super pe litoral. Tarifele pornesc de la 123 de lei/noapte/camera dublă pentru cei care aleg doar cazare – anunță Ionuț Nedea, specialist în turism.

În această perioadă vor fi deschise în mod special hotelurile în care turiștii pot beneficia de centre SPA și zone de relaxare. Cele mai căutate sunt cele din stațiunile din Mamaia și Eforie Nord. Cele mai multe pachete includ mese mese tradiționale de Paște, cu ouă roșii, cozonac, preparate din carne de miel, proțap etc., precum și activități pentru copii (vânătoare de ouă) și momente de divertisment pentru adulți (muzică live).

„În mod tradițional, data de 1 Mai este cea la care se dă startul sezonului estival pe litoralul românesc. Dar, de la an la an, observăm că tot mai mulți români aleg Marea Neagră pentru a merge în minivacanța de Paște, deși litoralul nu este principala destinație a turiștilor pentru sărbătorile pascale. Însă, putem spune că această minivacanță va fi ‘antrenamentul’ pentru weekendul prelungit de 1 Mai, care, în 2023, este la două săptămâni după Paște„, afirmă Ionuț Nedea.

Cât plătești pentru vacanța de Paște?

Pachetele care sunt mai complexe și includ mai multe servicii ajung să coste mult mai mult, cu prețuri care pornesc de la 455 de lei camera dublă pe noapte la un hotel de trei stele în Mamaia, preț ce acoperă cazarea cu demipensiune (mic dejun și cină), masa festivă de Paște, acces la piscină exterioară cu apă încălzită, program artistic pentru adulți și copii. Tot la trei stele în stațiunea Mamaia, un pachet all inclusive costă 576 lei/noapte/camera dublă.

În Eforie Nord, la un hotel de trei stele, o noapte de cazare cu mic dejun inclus costă 262 de lei pentru două persoane, iar în Mamaia, la patru stele, camera dublă costă de la 273 de lei pe noapte, cazare cu mic dejun inclus.

„Rezervările pentru Paște au început deja, dar ne așteptăm ca cele mai multe să vină cu aproximativ două săptămâni înainte de sărbători, mai ales dacă prognoza meteorologică va indica vreme frumoasă pentru zona de litoral a țării. Ceea ce este evident e interesul mult mai ridicat al românilor pentru sejururi la mare de Paște în comparație cu anul trecut. De menționat că, în general, turiștii care aleg litoralul în această perioadă sunt mai ales familii cu copii – multe hoteluri având pregătite programe pentru cei mici – și care provin din localități aflate la maximum 3-4 ore de mers cu mașina până în destinație”, a adăugat Ionuț Nedea.

Oficial, vacanţa de Paşte are patru zile și este cuprinsă între 14 aprilie (Vinerea Mare) şi 17 aprilie (a doua zi după Duminica Paștelui).

Citește și: Tichete-cadou de Paşte şi vouchere de vacanţă 2023 şi în format virtual