Vacanță în Thassos cu mașina, pas cu pas. Un turist a dezvăluit cât l-a costat transportul. Suma este uluitoare

Vacanță în Thassos cu mașina, pas cu pas. Nu mai este un secret faptul că mulți români preferă să își petreacă zilele de concediu în Grecia, deoarece este mult mai ieftin, mai curat, iar mâncarea mai gustoasă. Ei bine, cei care vor să călătorească cu mașina, cea mai apropiată insulă este Thassos.

10 iul. 2023, 18:32
Vacanță în Thassos cu mașina, pas cu pas. Un turist a dezvăluit cât l-a costat transportul. Suma este uluitoare
Vacanță în Thassos cu mașina, pas cu pas

Vacanță în Thassos cu mașina, pas cu pas. Mulți dintre românii care își petrec vacanțele de vară în Grecia nu sunt la prima experiență de acest gen și au informații legate de timpul petrecut de drum sau cheltuielile de transport când parcurg distanța cu mașina. Cei care merg pentru prima dată însă vor să știe la ce să se aștepte.

Citește și: Motivul pentru care grecii nu fac limonadă, chiar dacă Grecia este plină de lămâi: „De ce să bem așa ceva?”

Vacanță în Thassos cu mașina, pas cu pas

Un tânăr a relatat într-o postare pe Facebook toate informațiile legate de drumul său cu mașina, inclusiv cât l-a costat transportul.

Ghid simplu și practic pentru a-ți planifica singur călătoria cu mașina

În Thassos poți ajunge doar pe roți, pentru că este cea mai apropiată insulă grecească, de țara noastră și nu există o cursă cu avionul.

Aici vei găsi un ghid simplu și practic pentru a-ți planifica singur călătoria cu mașina.

Asigură-te că mașina ta este în stare bună de funcționare și efectuează o revizie tehnică înainte de plecare.

Verifică documentele mașinii: asigurarea, talonul și vigneta de drum pentru Bulgaria care costă 40 lei și poate fi achitată online. Atenție mare să faceți plată online, sau fizic înainte de a trece granița spre Bulgaria, altfel riscați o amendă la întoarcerea în țară.

Ia cu tine actele personale și asigură-te că faci plinul mașinii, deoarece urmează un drum de 650 km până în Thassos.

Dacă pleci din București, îți recomand să mergi prin granița Giurgiu-Ruse, traversezi podul peste Dunăre și ai ajuns în Bulgaria. Taxa de pod este de 15 lei și se plătește direct la locație, cash sau cu cardul.

Urmează indicatoarele către Ruse, vei tranzita orașul Veliko Târnovo, și continui drumul către Stara Zagora, respectiv în direcția orașului Haskovo. Urmează orașul Kardjali, aici îți recomand să faci plinul, la OMV, motorina fiind undeva la 6.35 lei per litru, mult mai ieftin față de prețurile regăsite pe insulă.

Punctul de trecere către Grecia, optat de noi, este Makaza, după localitatea Komotini și urmează drumul spre Xanthi. De la Xanthi, mergi spre Keramoti, unde vei ajunge la un port pentru a lua ferryboatul către Thassos.

Nu ai nevoie de programare pentru ferryboat, dar în funcție de momentul în care ajungi și cat de aglomerat este poți urca imediat pe ferry, sau va fi nevoie să îl aștepți pe următorul. Taxa de ferryboat pentru o mașină + șofer și un singur pasager este de 35 Euro și durează în jur de 40 minute. Călătoria cu ferryboatul este una foarte plăcută, nava fiind dotată corespunzător, este curată și îngrijită, poți servi un ceai, cafea sau un snack.

Poți plăti atât cash cât și cu cardul, dar asigură-te că ai și bani cash pentru momentele în care tehnologia ne pune piedici.

Respectă limitele de viteză și regulile de circulație atât în Bulgaria cât și în Grecia pentru că sunt multe radare fixe pe tot traseul, dar și radare mobile, drept surpriză.

Fii pregătit pentru trafic intens în anumite zone, limitatoare de viteză și gropi. Ritmul este dat de ceilalți șoferi așa că trebuie să fii vigilent și pregătit pentru un drum lung. Atenție sporită asupra limitatoarelor din Bulgaria, deoarece sunt făcute din ciment și sunt foarte mari. În special în ultimele două localități înainte de alimentarea în Kardzhali.

Folosește Google Maps și Waze, de preferat concomitent. Uneori pot indica rute diferite și poți alege tu varianta cea mai bună pentru tine. Avantajul de a folosi Waze este că îți indică limita de viteză, radarele mobile și pericolele ce pot apărea pe drum, în timp ce pe Google maps apar doar radarele fixe.

Asigură-te că ai apă și snacksuri cu tine, pentru că în mare parte din traseul parcurs în Bulgaria, nu vei găsi multe benzinării, sau magazine, mai ales atunci când parcurgi distanța aceea noaptea.

Făcând un calcul rapid, combustibilul 197 lei, 15 lei taxa de pod Giurgiu-Ruse, 40 lei Vigneta din Bulgaria pe o săptămână, 35€ cursa cu ferryboat-ul, avem un cost total de 433 lei. Noi am circulat cu VW Polo 2010, cu un consum de 4.6L/100km, iar totul a fost în regulă, mașina s-a comportat exemplar„, a scris acesta pe grupul Vacante do it yourself.