Vacanţe după pandemia de coronavirus. Măsuri urgente pentru reluarea turismului

În timp ce OMS evaluează introducerea unui fel de pașaport de imunitate COVID-19, unele state deja au luat măsuri proprii pentru redeschiderea turismului. în Italia se vorbește de turism de proximitate, plaje cu număr limitate de persoane, cu brățări electronice sau separatoarea de plexiglas, alte țări consideră că pot redeschide efectiv și turiștilor străini.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 05:43
Vacanţe după pandemia de coronavirus. Măsuri urgente pentru reluarea turismului

Guvernul spaniol a decis redeschiderea barurile și hotelurile. Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein nu și-au închis granițele, în timp ce în Croația, ministrul turismului a declarat că în curând se pot deschide campingurile.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor, veste bună pentru vacanţele românilor

Cipru îşi deschide graniţele parțial pentru turiști începând din luna iulie, dar numai pentru persoanele provenite din țări care au reușit să mențină scăzute ratele de contaminare, precum Danemarca, Norvegia,Grecia și Israel.

Citeşte şi: Vacanţe 2020. Se transmite coronavirus prin apa mării? Răspunsul medicilor

Pentru Grecia, ministrul turismului a spus că țara se va pregăti să întâmpine turiști străini, numai din anumite țări, începând cu luna iulie, după care a prevăzut o redeschidere treptată pentru toți.

Citeşte şi: PASAPORT DE SĂNĂTATE pentru turiştii care vor să meargă anul acesta în vacanţă