Vaccinare anti-covid. Prima persoană din lume a fost imunizată cu vaccinul produs de Pfizer

Vaccinare anti-covid. O femeie din Irlanda de Nord este prima persoană din lume care a fost imunizată cu vaccinul produs de Pfizer-BioNtech.

08 dec. 2020, 10:10
Vaccinare anti-covid. Prima persoană din lume a fost imunizată cu vaccinul produs de Pfizer

Vaccinare anti-covid. Marea Britanie a început campania de vaccinare anti-covid.

Margaret Keenan are 90 de ani şi este prima persoană care a fost imunizată cu vaccinul produs de Pfizer-BioNtech, potrivit news.sky.com.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze de vaccin, dar doar 800.000 doze vor fi disponibile în primul val de vaccinare care a început marţi.  Vaccinul se administrează în două doze injectate la diferenţă de cel puţin trei săptămâni una de cealaltă.

Vaccinare anti-covid în Marea Britanie. Cine are prioritate

Vaccinarea anti-Covid va viza mai întâi persoanele care trăiesc sau care lucrează în aziluri, persoanelor de peste 80 de ani şi personalului medical cu risc sporit de infectare.

Premierul Boris Johnson a numit procesele de vaccinare „unul dintre cele mai mari eforturi logistice” cu care s-a confruntat vreodată Marea Britanie.

Citeşte şi Anunţ important despre vaccinarea anti-Covid, în Marea Britanie. Nicio persoană sub 18 ani nu va fi vaccinată împotriva virusului

Presa britanică au descris evenimentul drept „V Day” şi „Vaxit” (trimitere la „Brexit” – un alt subiect fierbinte din ultimele zile). Anterior, Matt Hancock – Secretarul de Stat pentru Sănătate Publică – a declarat că „următoarele săptămâni reprezintă un moment istoric pe măsură ce începem vaccinarea împotriva coronavirusului”.

Directorul executiv al Pfizer a declarat că nu este „o certitudine” că vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania farmaceutică va preveni răspândirea virusului SARS-COV-2. Mesajul îngrijorător vine în contextul în care întreaga lume aşteaptă autorizarea vaccinurilor contra noului coranavirus pentru a limita efectele pandemiei.

Marea Britanie înregistrează al treilea cel mai mare număr de infecţii din Europa, după Franţa şi Italia, cu peste 1,7 milioane de cazuri şi peste 61.000 de decese cauzate de COVID-19.