Vaccinare obligatorie pentru angajaţii Facebook şi Google care lucrează de la birou. Condiţiile puse de giganţii IT

Facebook şi Google au anunţat că toţii angajaţii care vor lucra din birourile celor două companii vor trebui să se vaccineze obligatoriu.

29 iul. 2021, 12:49
Vaccinare obligatorie pentru angajaţii Facebook şi Google care lucrează de la birou. Condiţiile puse de giganţii IT

Vaccinare obligatorie pentru angajaţii Facebook şi Google. Cele două companii au anunţat însă că oferă un anumit nivel de flexibilitate privind libertatea angajaţilor de a lucra de la distanţă. În schimb, cei care vor sau sunt nevoiţi să lucreze de la birourile companiilor vor trebui să se vaccineze în mod obligatoriu.

Atât Google, cât şi Facebook au anunţat, la câteva ore distanţă, că vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie pentru propriii angajaţi care trebuie să lucreze de la birou şi care vor avea mai multe contacte directe cu colegi şi parteneri, potrivit News.ro.

Vaccinare obligatorie pentru angajaţii Facebook şi Google. Explicaţiile celor două companii pentru decizia controversată

De altfel, Sundar Pichai, şeful Google, a declarat că vaccinarea celor peste 135.000 de angajaţi, pe care compania îi are în 50 de ţări, le va oferi acestora mai multă linişte cu privire la virusul SARS-COV-2.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre campania de vaccinare: Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene

În schimb, Google a decis să amâne revenirea la birou a angajaţilor săi pentru jumătatea lunii octombrie, pe fondul creşterii numărului de infectări cu varianta delta a COVID-19.

Facebook, reţeaua de socializare controlată de Mark Zuckerberg, va cere tuturor angajaţilor din Statele Unite care vin la birou să se vaccineze. Pentru angajaţii din alte ţări, o decizie va fi luată la o dată ulterioară şi va diferi, probabil, de la ţară la ţară.

Vaccinarea obligatorie pentru proprii angajaţi este o politică adoptată de un număr de din ce în ce mai mare de companii de tehnologie şi entertainment. Netflix, de exemplu, le va cere tuturor celor care intră în contact cu actorii să se vaccineze.

Citeşte şi: Raed Arafat dă vina pe influenceri pentru eşecul campaniei de vaccinare: „Vin cu fake news-uri și le răspândesc”