Guvernul SUA le recomandă americanilor: „Evitați călătoriile în România!”

SUA vor ridica pe 8 noiembrie, pentru persoanele vaccinate, restricţiile în vigoare din martie 2020 privind călătoriile internaţionale, dar în acelşi timp a emis o avertizare de călătorie în România, în contextul situaţiei epidemiologice din ţara noastră.

15 oct. 2021, 18:47
Guvernul SUA le recomandă americanilor: „Evitați călătoriile în România!”

„Noua politică americană privind călătoriile, care necesită vaccinare pentru călătorii străini în SUA, va intra în vigoare pe 8 noiembrie”, a declarat vineri Casa Albă într-un comunicat confirmând data acestei ridicări a restricţiilor, care a fost deja anunţată luna trecută, scrie USA Today.

Acest nou dispozitiv se va aplica călătorilor care sosesc cu avionul, precum şi celor care trec frontierele terestre cu Canada şi Mexicul.

Confruntate cu pandemia, Statele Unite şi-au închis frontierele din martie 2020 pentru milioane de călători care veneau în special din Uniunea Europeană, Regatul Unit sau China, apoi mai târziu din India sau Brazilia. De asemenea, SUA şi-au închis punctele de intrare pe cale terestră pentru turiştii din Canada şi Mexic.

Aceste măsuri au putut provoca situaţii personale dureroase şi daune economice.

Pentru călătorii care sosesc cu avionul, Statele Unite vor solicita, pe lângă dovada vaccinării şi un test negativ efectuat în termen de trei zile înainte de plecare şi stabilirea de către companiile aeriene a unui sistem de urmărire a contacţilor.

Pentru calea terestră, Casa Albă a anunţat săptămâna aceasta că ridicarea restricţiilor se va face în două etape. Începând cu 8 noiembrie, vor putea trece graniţa Canadei sau a Mexicului persoanele care vin din motive considerate neesenţiale, de exemplu familiale sau turistice, cu condiţia să fie vaccinate. Persoanele care vin din motive imperioase – de exemplu şoferii de camioane – vor fi scutite de aceste restricţii.

Dar din ianuarie, obligaţia de vaccinare se va aplica tuturor vizitatorilor care trec frontierele terestre, indiferent de motivul pentru care intră pe teritoriul Statelor Unite.

Citeşte şi Vizele SUA pentru români au fost anulate din cauza COVID-19. Programările care mai sunt acceptate

Departamentul de Stat al SUA a transmis săptămâna aceasta o alertă de călătorie de gradul 4, cel mai ridicat nivel, emisă de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), prin care le solicită cetăţenilor americani să evite călătoriile în România din cauza situaţiei epidemiologice provocate de înmulţirea cazurilor de COVID-19.

Evitaţi călătoriile în România, iar dacă trebuie să călătoriţi în România, asiguraţi-vă înainte că sunteţi vaccinaţi cu schema completă”, menţionează CDC în alerta emisă, avertizând în acelaşi timp că ”din cauza situaţiei actuale din România chiar şi persoanele vaccinate cu schema completă pot risca să contacteze şi să răspândească variante de COVID-19”.

Citeşte şi Au început înscrierile la Loteria Vizelor. Ambasada SUA a anunţat care sunt condiţiile de participare şi actele necesare pentru emigrare


loading...
Partenerii noștri