Vaccinul împotriva coronavirus a fost descoperit. Ingredientul care ar distruge virusul ucigaş

Cercetătorii Universităţii din Tianjin, din apropiere de Beijing, au anunţat că au dezvoltat un vaccin împotriva coronavirus (Covid-19). Anunţul vine în contextul în care la nivel mondial nu mai puţin de 2.698 de oameni au murit din cauza virusului ucigaş.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 07:11

Huang Jinhai, procesorul care a coordonat proiectul medical, a explicat că vaccinul este administrat pe cale orală şi ar putea fi folosit în tratarea pacienţilor infectaţi, relatează publicaţia Global Times, citată de The Guardian. Cercetătorul susţine că şi-a administrat patru doze şi nu a prezentat efecte secundare.

„Vaccinul administrat pe cale orală conţine saccharomyces cerevisiae, un tip de drojdie alimentară, şi o proteină din coronavirus în aşa fel încât să producă anticorpii care să lupte împotriva Covid-19”, au precizat cercetătorii Universităţii din Tianjin.

Citeşte şi: Încă 71 de oameni, ucişi de coronavirus în China. Bilanţul deceselor este în scădere

Reprezentanţii universităţii au anunţat că sunt în căutarea de parteneri pentru a desfăşura teste clinice.

Citeşte şi: Cele mai căutate informaţii pe Google despre coronavirusul ucigaş

Coronavirusul a provocat luni încă 71 de decese în China. La nivel mondial, nu mai puţin de 2.698 de oameni au murit din cauza virusului ucigaş. Numărul cazurilor confirmate a depăşit 80.000.

Citeşte şi: Vaccinuri antigripale, de vânzare pe OLX. La ce preţ se vând