Val de accidente în ultimele ore în Capitală. Două ambulanțe s-au răsturnat. Carambol pe Bulevardul Iuliu Hațieganu

Accident grav luni dimineață în Capitală. Trei mașini s-au ciocnit de pe Bulevardul Iuliu Hațieganu, din București. De asemenea, două ambulanțe au fost răsturnate după ce au fost lovite de alte autoturisme.

06 mart. 2023, 08:24

Val de accidente în București. Trei mașini s-au ciocnit luni dimineață pe Bulevardul Iuliu Hațieganu, din București.

 

De asemenea, o ambulanță s-a răsturnat duminică noaptea pe bulevardul Ion Mihalache din municipiul București, la intersecția cu Strada Turda după o coleziune cu un autoturism.

Citește și: Accident teribil pe un drum din Vaslui. Șoferul uneia dintre mașini a murit. Alte cinci persoane, între care și un copil, sunt rănite

În urma impactului, un paramedic aflat în partea din spate a ambulanței a a fost rănit și transportat la spital.

O altă ambulanță s-a răsturnat luni dimineață în Sectorul 5. Este vorba despre o ambulanță privată de transport pacienți care a fost lovită de un autoturism la intersecția dinte Șoseaua Viilor și strada Spătaru Preda. Trei persoane sunt rănite, dar conștiente. Au fost transportate la spital.

 

Val de accidente în România. 1.634 de persoane au murit și aproape 3.700 au fost rănite anul trecut

În anul 2022, la nivel național, au fost înregistrate 4.711 accidente, soldate cu decesul a 1.634 de persoane și rănirea gravă a altor 3.685, a transmis Poliția Română. Comparativ cu anul 2021, au fost înregistrate cu 205 mai puține accidente (-4,2%), cu 145 mai puține persoane decedate (-8,2%) și cu 106 mai puține persoane rănite grav (-2,8%).

De asemenea, valorile celor 3 indicatori, înregistrate în anul 2022, sunt cele mai mici din ultimii 10 ani.

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor (19%), nerespectarea regimului legal de viteză (17,4%), indisciplina bicicliștilor (10,9%), neacordarea priorității de trecere pietonilor (9,5%) și neacordarea priorității de trecere vehiculelor (8%).

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 64,8% din totalul accidentelor rutiere grave.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost desfășurate 53.761 de acțiuni, care au vizat combaterea principalelor cauze. Astfel, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, au fost aplicate 1.760.309  sancțiuni, 46.244 de sancțiuni aplicate fiind prevăzute de alte acte normative.

Citește și: Accident grav la Braşov. Cine este tânărul de 22 de ani care a murit pe loc