Val de aer fierbinte peste România. Temperaturi resimţite de peste 40 de grade şi astăzi. De după-amiază vin ploile

Vremea se menţine caniculară joi în mare parte din ţară. Cel mai cald va fi în jumătatea de sud a ţării, unde temperatura resimţită va depăşi şi astăzi 40 de grade Celsius. În jumătatea de nord, după-amiază vin furtunile.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 08:50
Val de aer fierbinte peste România. Temperaturi resimţite de peste 40 de grade şi astăzi. De după-amiază vin ploile

Joi în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul și centrul Moldovei temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

La ora 13, temperatura resimţită a ajuns la 40 de grade Celsius la staţia Filaret din Bucureşti. La Turnu Măgurele,  Zimnicea, Bechet, Calafat se resimţeau 39 de grade.

Joi după-amiază, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în vestul Carpaților Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.