Val de aer siberian peste România. Ploi şi frig în mare parte din ţară. ANM anunţă ninsori şi vânt puternic în mai multe zone

Valul de aer siberian pune stăpânire pe România în următoarele ore. Va ploua şi vântul va sufla cu putere, atingând la rafală şi 90 km/h. La munte, apoi şi în zonele mai joase, vineri, îşi vor face apariţia şi lapoviţa şi ninsorile. Meteorologii anunţă temperaturi sub cele normale pentru această perioadă. 

RomaniaTV.net
22 nov. 2019, 07:13

Frigul a pus stăpânire pe România. La ora 9, meteorologii ANM anunţau temperaturi sub pragul de îngheţ în Moldova, nordul Dobrogei şi nordul Munteniei. Se înregistrau minus 5 grade la Darabani, Barnova şi Lăcăuţi, minus 4 la Întorsura Buzăului, Mamudia, în Ceahlău şi în Munţii Ţarcu.

Avertizare COD GALBEN de vreme severă imediată

Vântul care bate cu putere în mare parte din ţară face ca temperatura resimţită să fie mult mai mică. Astfel că, la ora 9, ANM anunţa temperaturi resimţite de minus 8 grade la Ceahlău, Întorsura Buzăului, Munţii Ţarcu, minus 7 la Darabani, minus 6 la Vârful Omu şi în Calimani.

Temperaturi resimţite negative se înregistrau în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea. În Bucureşti, la staţiile Băneasa şi Filaret, ANM anunţa o temperatură resimţită de minus 2 grade Celsius. 

Ninsori, viscol, ploi şi frig în România. Copaci şi stâlpi de electricitate doborâţi de vânt, drumuri blocate în ultimele ore

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va fi în general închisă, se va răci semnificativ, iar în jumătatea de est a teritoriului, cu deosebire în Moldova, valorile de temperatură vor coborî sub cele normale la această dată. Va ploua în sudul și în centrul țării, local în est și în nord și pe suprafețe mai mici în rest. În Oltenia și în Muntenia, izolat cantitățile de apă vor mai depăși 10…15 l/mp. În Carpații Meridionali și Orientali vor predomina ninsorile și va continua să se depună strat de zăpadă, iar în restul zonei montane și pe arii mai restrânse și în Moldova, estul Transilvaniei, nordul și centrul Munteniei și trecător în zona deluroasă a Olteniei vor fi precipitații mixte. Izolat, în special în est și la munte, se va depune polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze pe creste de 70…90 km/h și în sudul Banatului unde rafalele vor depăși 60…65 km/h; intensificări locale și temporare vor fi și în celelalte zone, cu viteze de 45…55 km/h, în special în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în Moldova și în jurul a 12 grade local în Banat și Crișana. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 și 5 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă și se va răci semnificativ. Temporar va ploua, iar spre seară și noaptea vor fi condiții de lapoviță. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor atinge 40…50 km/h, amplificând senzația de rece. Temperatura aerului va fi în scădere continuă, astfel că maxima zilei, de 5…6 grade, se va atinge în orele dimineții; minima termică de sâmbătă dimineața va fi de 0…1 grad.

PROGNOZĂ METEO pentru Bucureşti: Frig, ploi, lapoviţă şi vânt puternic în următoarele zile în Capitală

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

În sud și în est și parțial în centrul țării, vremea va fi închisă și rece; va ploua local în Muntenia și în Dobrogea și pe spații restrânse în Oltenia, Moldova, sudul Transilvaniei și al Banatului. În zona montană și izolat în Moldova și nordul Munteniei, îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, va ploua doar izolat, iar temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 0…2 grade în Moldova și 13…14 grade în zona deluroasă din Banat și Crișana. Minimele termice de duminică dimineață vor fi cuprinse între -3 și 7 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă și rece. Trecător va mai ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Cerul va fi variabil în regiunile intracarpatice și mai mult noros în restul teritoriului. Va ploua slab, local în sudul și sud-estul țării și doar cu totul izolat în rest. În zona montană înaltă, trecător vor mai fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime, ușor mai ridicate decât cele din ziua precedentă în majoritatea zonelor, se vor încadra între 1…2 grade în nord-est, unde se vor menține în continuare sub cele climatologic specifice perioadei și 14 grade în vest, iar cele minime în general între -1 și 6 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va semnala ceață.

BUCUREŞTI

Cerul va fi temporar noros și trecător vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.


loading...