Val de persoane ucise pentru că sunt „gay” sau „emo” în Iran

Un val de ucideri ce au ca ţintă homosexualii şi tinerii emo din Iran a stărnit panică în  rândul acestor comunităţi, care se plâng că guvernul nu poate şi nu doreşte să îi protejeze.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 18:04
Val de persoane ucise pentru că sunt „gay” sau „emo” în Iran

Cel puţin 14 astfel de persoane au fost ucise în Bagdad în ultimele trei săptămâni, potrivit unui oficial al Ministerului de Interne, aflat sub protecţia anonimatului,

Activiştii de dreapta susţin că numărul victimelor este mult mai mare, unii sugerând până la 100 de morţi de la începutul anului, informează CNN.

Se pare că din februarie mai multe grupări ucigaşe au urmărit două grupuri separate: bărbaţi homosexuali, şi cei care se îmbracă într-un stil vestimentar distinctiv, de influenţă vestică, numit „emo”, confundat de iranieni cu un semn al homosexualităţii.

Majoritatea crimelor au avut loc în cartiere şiite ca Sadr City, Shulaa, Ameen şi Tariq, susţin activiştii.

„Acum zece zile am primit o scrisoare de la un poliţist care mă ameninţa că dacă mă găseşte nu mă va omorâ ca orice alt „pervers”, ci îmi va tăia corpul în bucăţi”, a povestit un activist homosexual.

Ameninţările şi creşeterea incidenţei crimelor vin la mai puţin de o lună după ce Ministerul de Interne iranian a publicat o declaraţie prin care denunţa curentul emo ca fiind „satanic” şi prin care anunţa că autorităţile vor monitoriza mişcarea cu scopul de a o „elimina”.