Valentin Cimpuieru, desemnat director al ROMATSA, după demisia lui Frâncu

Consiliul de Administrație al ROMATSA a decis delegarea atribuțiilor care revin funcției de director general al companiei către Valentin Cimpuieru, directorul departamentului tehnic-dezvoltare, informează Agerpres.

22 ian. 2014, 16:19
Valentin Cimpuieru, desemnat director al ROMATSA, după demisia lui Frâncu

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, și directorul de operațiuni al companiei, Bogdan Donciu, au solicitat eliberarea din funcție, ca urmare a scandalului privind operaţiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

CITEŞTE ŞI Au căzut primele capete după TRAGEDIA din Apuseni. Victor Ponta a anunţat DEMITERI

Premierul Victor Ponta ceruse, miercuri, înlocuirea din funcție a secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne Cătălin Chiper și a solicitat, totodată, ministrului Transporturilor, demiterea directorului general al ROMATSA și a directorului de operațiuni. De asemenea, premierul anunțase că va cere înscrierea pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a unui raport privind activitatea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), potrivit Agerpres.

Premierul a apreciat că aceste responsabilități „la nivel de vârf trebuie asumate ca un semnal foarte clar că există o responsabilitate și o nefuncționare corespunzătoare și că în momente dificile aceste instituții trebuie să beneficieze la cel mai înalt nivel de oameni capabili să-și asume responsabilități”.

CITEŞTE ŞI RĂNIŢII din accidentul din Apuseni puteau fi găsiţi în O ORĂ: ŞASE MODURI prin care se putea ajunge la EPAVĂ