Valeriu Gheorghiţă: Peste 93% din decesele COVID, la persoane nevaccinate. Se remarcă o creştere cu peste 200% a cazurilor la persoanele sub 40 de ani

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, spune că statisticile din săptămâna precedentă arată că peste 82% dintre testele pozitive şi peste 93% din decesele cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

20 aug. 2021, 22:56
Valeriu Gheorghiţă: Peste 93% din decesele COVID, la persoane nevaccinate. Se remarcă o creştere cu peste 200% a cazurilor la persoanele sub 40 de ani

Mai mult, Valeriu Gheorghiță a anunțat că se remarcă o creştere de peste 200 la sută a cazurilor de îmbolnăvire la persoane cu vârste mai mici de 40 de ani.

„Pentru varianta Delta, care se răspândeşte foarte uşor la contacţi, este important să evităm evenimentele cu un număr foarte mare de persoane, atunci când vom avea o creştere a numărului de cazuri, să sperăm că situaţia epidemiologică este un favorabilă şi va permite organizarea acestor evenimente în condiţii cât mai sigure.

De asemenea, este importat să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, pentru că ceea ce am urmărit noi în săptămâna precedentă: peste 82% dintre cei testaţi pozitiv sunt persoane nevaccinate şi peste 93% din decese au apărut la persoane, iarăşi, nevaccinate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24.

În ceea ce priveşte grupele de vârstă, medicul a atras atenţia asupra faptului că se remarcă o creştere cu peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire la persoanele cu vârsta sub 40 de ani.

„Din acest punct de vedere, persoanele tinere, în general, sunt persoanele care s-au vaccinat mai puţin şi interacţionează mai mult, se expun unui risc mai mare de îmbolnăvire şi în felul acesta circulaţia virusului este întreţinută şi amplificată”, a adăugat Gheorghiță.

Cine şi de când va putea face a treia doză de vaccin anti-COVID. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă:

Medicul Valeriu Gheorghiţă a explicat cine şi de când va putea face a treia doză de vaccin anti-COVID, având în vedere faptul că autorităţile iau în calcul o creştere a numărului de infecţii din cauza valului patru al pandemiei.

„Dacă Agenția Europeană a Medicamentului face această recomandare la început de septembrie, așa cum noi estimăm, cel mai târziu la începutul lunii octombrie vom putea demara această etapă de administrare a celei de-a treia doze”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, vineri, la Digi24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a afirmat că oamenii se vor putea programa pe platforma de vaccinare, exact cum am procedat în cazul primelor doze, fie pot merge direct la centrele de imunizare.

EXCLUSIV. Alexandru Rafila, despre valul 4 al pandemiei: Trendul e crescător din luna iulie. Trebuie să luăm măsuri