Variantă şoc pentru rezolvarea crizei. Tăierea salariilor bugetarilor cu 35%

Salariile bugetarilor ar putea fi tăiate cu 35 la suta. Anunțul a venit din partea economiștilor. Specialiștii sunt de părere ca angajații sunt cei care vor plăti factura pe care statul trebuie sa o achite furnizorilor de energie.

29 iul. 2022, 10:34
Variantă şoc pentru rezolvarea crizei. Tăierea salariilor bugetarilor cu 35%

Se ia în calcul un scenariu alarmant cu privire la salariile angajaților de la stat. Potrivit unor analize ale economiștilor, citate de România TV, aceștia susțin ca veniturile bugetarilor vor trebui reduse cu nu mai putin de 35 la suta. Si asta pentru ca, în urma decizie de compensare și plafonare a facturilor la energie, statul trebuie să plătească furnizorilor de energie echivalentul a 3 la suta din PIB.

Citeşte şi: Angajări pe bandă rulantă la stat. Salariile vor fi majorate cu 30%

Concret, acest procent de 3 la suta din PIB reprezintă trei sferturi din toate salariile bugetarilor pe primele șase luni din acest an. Astfel, susțin economiștii, ca pe modelul Băsescu-Boc, ar trebui tăiate salariile bugetarilor cu 35% pentru ca guvernul să facă față acestei note de plată.

Citeşte şi: Veşti bune pentru această categorie de români. Se măresc salariile cu 40%

Până în momentul de faţă, guvernanţii nu au anunțat vreo decizie de tăiere a salariilor bugetarilor. Insa, s-a dat directiva foarte clara în absolut toate instituțiile de stat sa isi reducă cheltuielile. Mai mult, se lucrează la noua lege a salarizării unitare, iar guvernanții iau în calcul sa taie mai multe sporuri pe care le primesc acum cei care lucrează la stat.