Variola Maimuţei a ajuns în Italia, zeci de cazuri au fost confirmate. Şi Ungaria a înregistrat primul caz

Variola maimuţei se răspândeşte rapid în Europa. Autorităţile din Italia sunt în alertă, după ce mai multe persoane au fost confirmate cu virusul care provoacă panică în rândul epidemiologilor. De asemenea, şi Ungaria a înregistrat primul caz de infectare.

01 iun. 2022, 17:43
Variola Maimuţei a ajuns în Italia, zeci de cazuri au fost confirmate. Şi Ungaria a înregistrat primul caz

Variola Maimuţei a ajuns în Italia. Potrivit autorităţilor, numărul infectărilor a ajuns la 20, iar acesta urmează să crească în zilele următoare.

Variola Maimuţei a ajuns în Italia. Autorităţile sunt în alertă

Citeşte şi Variola maimuţei, anunţ îngrijorător de la OMS: „Este doar vârful aisbergului”

”Avem 20 de cazuri în Italia, 19 sunt persoane care au călătorit acolo unde a existat un focar de infecţie”, a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii Pierpaolo Sileri pentru Rai Radio 1.

Oficialul a mai precizat că o singură persoană se pare că nu ar fi contractat boala prin contact direct, însă nu a fost confirmată această supoziţie.

”Există o perioadă de incubaţie de câteva săptămâni, este clar că vom avea mai multe (n.r. cazuri) în zilele următoare”, a mai declaarat ministrul.

Şi Ungaria a raportat primul caz de infectare cu noua variolă. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani. Autoritățile sanitare încă investighează dacă a călătorit recent în străinătate.

Peste 20 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat focare ale bolii virale, cu peste 300 de infecţii confirmate sau suspectate, mai ales în Europa.

Variola maimuţei face parte din familia varilei, care omora anual milioane de persoane în lume, până când a fost eradicată în 1980.

Simpromele iniţiale constau într-o febră, o umflare a ganglionilor limfatici şi o erupţie cutanată. Multe cazuri privesc homosexuali – însă unii experţi subliniază că nu există nicio dovadă a faptului că boala a fost transmisă pe cale sexuală, ci că ar fi fost transmisă mai degrabă prin contact apropiat cu o persoană infectată care avea leziuni pe piele.

Nu există un tratament pentru această boală – însă s-au dezvoltat antivirale împotriva variolei, dintre care unul a fost aprobat recent de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Citeşte şi Variola maimuţei, depistată tot mai aproape de România. Cehia şi Slovenia au înregistrat marţi primele cazuri