Vârstă de pensionare de 70 de ani pentru două categorii mari de bugetari. Olguţa Vasilescu, reacţie pe Facebook după anunţul lui Orban

Publicat: Marţi, 10 Decembrie 2019 12:42 // Actualizat: Marţi, 10 Decembrie 2019 13:00 // Sursa: romaniatv.net

Ludovic Orban a declarat că angajații din educație și din medicină s-ar putea pensiona și la 70 de ani. reacţiile nu au încetat să apară. 

Premierul Ludovic Orban consideră că ar trebui crescută vârsta de pensionare pentru anumite categorii de angajaţi. Acesta a dat ca exemplu profesorii, care ar putea avea opţiunea să lucreze până la 70 de ani.

Eliminarea pensiilor speciale, în dezbatere la Comisia de Muncă. Orban: Susţinem calcularea pe baza principiului contributivităţii

Declaraţia a făcut-o în contextul în care Guvernul a stârnit un val de nemulţumiri după ce a anunţat că vrea să interzică din nou cumulul pensiei cu salariul în sectorul bugetar. "Sunt domenii de activitate în care angajații ar trebui să decidă ei dacă se pensionează. Să se mărească vârsta de pensionare, de la 65 la 70 de ani. În medicină sau educație de exemplu. Să decidă ei, adică să nu vină cu sistemul ăsta să fie la mila unui director de școală să li se prelungească sau nu pe un an de zile dreptul de a profesa", a declarat premierul Orban.

"Şi mie mi s-a solicitat de la Comisia Europeană creşterea vârstei de pensionare la 68 de ani. Am spus că e imposibil, deoarece România are o speranţă de viaţă cu 8 ani sub media Uniunii Europene. Noi suntem la 74, Franţa la 82, de exemplu. Aşa că am menţinut vârsta de pensionare din vechea lege şi în cea nouă, corectând şi inechităţile care se vor rezolva doar DUPĂ RECALCULAREA tuturor pensiilor, recalculare pe care actuala guvernare nu se grăbeşte să o înceapă. Acum pricep şi de ce vor modificarea noii legi a pensiilor, înainte să înceapă aplicarea ei. Au de gând să crească vârsta de pensionare. Şi e doar una din relele care se pot întâmpla...", a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea pensiilor Lia Olguţa Vasilescu pensii vârstă pensionare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 ian 08:14
Răspunde | Votează email 0 email
Nicolae Ifrim
Foarte buna masura. As dori totusi virsta de pensionare sa fie 90 de ani nu de alta dar eu sunt nemuritor si nu vreau sa fur statul.
10 dec 22:25
Răspunde | Votează email -1 email
Alexa
Orban ce prostii vorbesti?

Crezi ca a lucra in sanatate pana la 70 de ani e usor? Un medic chirurg mai poate tine bisturiul fara sa tremure? O asistenta mai poate da injectii la 70 de ani?
10 dec 20:13
Răspunde | Votează email 1 email
cetatean
NISTE HANDICAPATI. vREAU PENSIE LA 60 ANI, CA M-AM HRANIT! ALTII BELFERESC DE LA 45 ANI...
10 dec 19:26
Răspunde | Votează email 1 email
Darius
Tâmpenia de pe lume. Datorită traiului ,,bun și fără griji” unii români, la 70 de ani abia dacă se mai pot duce la toaletă. Unde Doamne iartă-mă îi obligi tu să lucreze până la 70 de ani ? aaaa, opțional, da. Dacă pe unii ,,îi țin balamalele” până la 70, spor la muncă. Dar să îi obligi pe toți să lucreze până la 70 de ani, mi e pare un cretinism cât Casa Poporului.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H