Varujan Vosganian, despre clipul Copiii referendumului: Înscenare cu iz satanic

Varujan Vosganian a criticat dur clipul Copiii referendumului, realizat de o agenţie publicitară. Vicepreşedintele ALDE a cerut sesizarea Autorităţii Naționale pentru Protecția Copilului pentru folosirea copiilor într-un clip pe care îl consideră "satanic".

RomaniaTV.net
03 oct. 2018, 08:00
Varujan Vosganian, despre clipul Copiii referendumului: Înscenare cu iz satanic

„În ultima vreme am asistat la folosirea în fel și chip a copiilor pentru a justifica faptele părinților lor protestatari. A fost organizat protestul copiilor, micuții au fost puși să joace șotron pe chipuri de oameni, au fost făcuți părtași la tot felul de obscenități, ajungându-se până într-acolo încât părinții – ca de pildă șoferul suedez – să aducă mărturia copiilor pentru a se victimiza. Au fost expuși violențelor, invocându-se mamele cu copii în brațe expuși tunurilor de apă și gazelor lacrimogene, pentru a sensibiliza opinia publică. Nu s-a scos o vorbă în legătură cu responsabilitatea părinților care trebuie să-și protejeze și să-și educe copiii dincolo de mojicii și agresiuni de tot felul.

În România exploatarea copiilor prin muncă este interzisă, iar ziua de 12 iunie este Ziua mondială împotriva exploatării copilului prin muncă. În mod similar, ca o adăugire morală și legală, este interzisă exploatarea copilului prin politică. Dar ceea ce vedem în filmul acesta, numit inexplicabil „Copiii referendumului”, le întrece pe toate. Trebuie folosite toate mijloacele legale pentru a pedepsi pe cei care au folosit copiii în modul acesta de neadmis. Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție trebuie să declanșeze toate procedurile legale în acest sens. Ar fi interesant de știut dacă părinții au știut la ce le sunt expuși copii și dacă au fost de acord cu acest lucru. Iar dacă n-au fost, e de aflat cum acceptă ca odraslele lor să fie părtașe ale acestei înscenări cu iz satanic”, a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

Un videoclip anti-referendum, inspirat din serialul Povestea Slujitoarei (The Handmaid’s Tale), a devenit viral pe rețelele de socializare.

Titlul clipului este „Copiii referendumului”, iar în imagini apar mai mulți copii educați într-o societate distopică. Aceştia sunt chestionați cu privire la evenimentul care va avea loc pe 6 și 7 octombrie, înainte să meargă să asiste la arderea pe rug a unei eretice, pe un câmp împânzit de ruguri, din apropierea Casei Poporului.

Citeşte şi: Un clip anti-referendum, inspirat de Povestea Slujitoarei, a devenit viral. Cum sunt îndemnaţi oamenii să rămână acasă VIDEO