Vasile Blaga, desemnat şef al campaniei electorale a lui Klaus Iohannis

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, copreşedinte ACL, a fost desemnat şef al campaniei electorale a lui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

12 aug. 2014, 07:57
Vasile Blaga, desemnat şef al campaniei electorale a lui Klaus Iohannis

Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL, marţi, la sediul PDL Bucureşti, unde conducerea operativă a ACL poartă discuţii privind strategia de campanie.

Victor Ponta: Discursul lui Iohannis pare scris de Traian Băsescu sau de oamenii lui

„Am avut astăzi prima şedinţă mare de pregătire a campaniei electorale. (…) Îmi face mare plăcere să anunţ public că l-am rugat pe domnul copreşedinte Blaga să fie şeful campaniei electorale şi domnul Blaga a acceptat. În continuare, va conduce echipa de campanie”, a declarat preşedintele PNL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la rândul său, că a acceptat cu plăcere propunerea de a conduce campania electorală a lui Iohannis, dar a subliniat că nu este o sarcină uşoară. 

„Eu vreau să-i mulţumesc domnului Iohannis pentru încredere. Am acceptat cu plăcere, nu este o sarcină uşoară, dar cred că am experienţa necesară pentru a coordona echipa de campanie. Şedinţa ( a conducerii operative a ACL – n.r.) de abia a început.O să avem astfel de şedinţe, ele sunt de rutină, cum probabil sunt şi la adversarii noştri din campanie. De fiecare dată când vom avea ceva de comunicat, o să o facem şi o să o facem în Modrogan 1”, a afirmat Blaga. 

Echipa de campanie este în construcţie, a precizat preşedintele PDL, întrebat în acest sens. 

„Ştim exact care este componenţa pe partea colegilor vechiului PNL. Acum o stabilim cu sarcini precise pentru fiecare”, a completat Blaga.

Preşedintele PDL a declarat că data lansării candidatului ACL la prezidenţiale urmează să fie comunicată, cert fiind că evenimentul va fi marcat printr-un miting electoral în Bucureşti. 

Blaga a adăugat că este posibil ca data lansării să fie 27 septembrie, iar locul de desfăşurare a mitingului să fie Piaţa Revoluţiei din Capitală.

Întrebat dacă există un plan de rezervă al ACL în cazul în care Klaus Iohannis ar avea probleme cauzate de procesul cu ANI, preşedintele PDL a spus: ‘Domnul Iohannis nu o să aibă nicio problemă cu Agenţia Naţională de Integritate’

Biroul Politic Naţional comasat PNL-PDL a decis, luni, desemnarea liderului liberalilor, Klaus Iohannis, drept candidat al Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale. Cele două partide au acceptat ca liberalul să conducă lupta pentru Cotroceni, însă au găsit şi un compromis pentru a-l mulţumi pe Cătălin Predoiu. Acesta va candida în tandem cu Iohannis, pentru funcţia de premier al noului partid de dreapta.

Klaus Iohannis, desemnat candidat al ACL la prezidenţiale. „Este dovada maturizării democraţiei româneşti”