Vasile Blaga: Vreau ca PNL şi PSD să rămână uniţi şi la europarlamentare ca să răspundă împreună VIDEO

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că-l interesează foarte puţin dezbaterile din interiorul USL şi că el doreşte ca partidele din Uniune să rămână unite chiar şi la alegerile europarlamentare, ca să răspundă împreună pentru toate promisiunile neonorate făcute românilor.

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 10:23
Vasile Blaga: Vreau ca PNL şi PSD să rămână uniţi şi la europarlamentare ca să răspundă împreună VIDEO

Blaga a fost întrebat cum comentează declaraţia lui Dan Voiculescu potrivit căreia Crin Antonescu încearcă să se apropie de PDL şi de preşedintele Traian Băsescu.

„Pe mine mă interesează foarte puţin dezbaterile din interiorul USL. Eu v-am spus în permanenţă, doresc ca să rămână uniţi şi uniţi chiar şi la alegerile europarlamentare, ca să răspundă împreună pentru toate promisiunile neonorate făcute românilor, pentru toate minciunile din campania electorală”, a precizat Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta au declarat, duminică seară, că decizia ca PNL şi PSD de a participa separat la europarlamentare nu este irevocabilă şi au apreciat că în contextul politic actual se poate lua în calcul o reanalizare a acestei teme. Co-preşedinţii USL au făcut aceste afirmaţii prin telefon, la România TV.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că PSD nu poate da şeful statului dacă se rupe de PNL, iar un candidat de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi susţinut în turul 2 de toată dreapta şi este de preferat „unui plagiator”, precizând că personal îl va învăţa pe liberal ce are făcut.

„PSD nu poate da României preşedintele, mai ales când personajul este Victor Ponta. După mine, PSD singur nu poate da preşedinte iar dacă se rup (partidele din USL, n.r.), PNL are o şansă în plus ca să dea preşedinte, pentru că, cu Crin Antonescu în turul doi, şi celelalte candidaturi de dreapta se vor strânge în spatele lui”, a spus Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că este de acord cu analiza făcută de preşedintele Traian Băsescu în privinţa unui candidat al PSD la alegerile prezidenţiale şi un eventual eşec, menţionând că este o apreciere corectă.

„Aici nu putem spune niciodată, rar putem spune niciodată în politică, dar aici cred că e o analiză corectă. PSD singur în alegerile prezidenţiale are o problemă, s-a dovedit istoric. Dar nu e cazul”, a mai precizat Antonescu.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, sâmbătă, la şedinţa Consiliului Naţional al partidului, că PSD se consolidează, pentru rezultate bune în 2014, iar PNL are acţiuni frivole faţă de parteneri şi reacţii cel puţin imorale faţă de social-democraţi şi încearcă se să împrietenească cu Traian Băsescu.

„PSD se consolidează, PSD se pregăteşte pentru a avea rezultate maxime anul viitor, când sunt două rânduri de alegeri, europarlamnetare şi prezidenţiale. E normal să se pregătească, ca orice partid politic. PNL încearcă, nu de puţine ori având acţiuni frivole vizavi de partenerii noştri din USL, PNL ne-a jignit şi pe noi de câteva ori, reacţii cel puţin imorale vizavi de PSD, încearcă să zâmbească, să se împrietenească cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL”, a afirmat Dan Voiculescu.

Antonescu a declarat, sâmbătă, pentru „Gândul”, că declaraţia preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, privitoare la apropierea PNL de Traian Băsescu este una „profund neruşinată”.

„Declaraţia domnului Voiculescu, conform căreia PNL s-ar apropia şi i-ar zâmbi preşedintelui Traian Băsescu, este o declaraţie profund neruşinată. PNL a fost adversarul permanent şi radical şi va rămâne adversarul lui Traian Băsescu, al sistemului politic al lui Traian Băsescu până când acest sistem va fi eliminat. Nu am avut niciun moment o apropiere de Traian Băsescu, dimpotrivă tensiunile în interiorul USL, între PNL şi PSD, între mine şi Victor Ponta au fost generate de momentul coabitării, de momentul negocierii şefilor parchetelor cu Traian Băsescu şi nicidecum invers. De aceea, afirm că declaraţia privitoare la apropierea PNL de Traian Băsescu, coroborată cu declaraţia că PNL ar avea o atitudine imorală faţă de PSD din partea lui Voiculescu este o declaraţie profund neruşinată”, a afirmat, pentru „Gândul”, Crin Antonescu.