Vaslui: Un recidivist a dat foc casei părinteşti şi unui depozit

Un recidivist în vârstă de 39 de ani, din localitatea vasluiană Lunca Banului, a fost arestat preventiv, vineri, de Judecătoria Huşi, pentru distrugere prin incendiere, după ce a dat foc casei părinteşti şi apoi unui depozit de furaje aparţinând unui consătean, în semn de răzbunare.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 19:15
Vaslui: Un recidivist a dat foc casei părinteşti şi unui depozit

Gabriel Prodan a incendiat, într-o primă fază, casa părintească în care locuia singur, după ce fratele acestuia, venit în vizită de la Bucureşti, i-a reproşat că nu îngrijeşte locuinţa moştenită de la părinţii lor, potrivit Mediafax.

Bărbatul de 39 de ani a adunat toate materialele textile din casă şi, după ce le-a aşezat în mijlocul celor două camere ale locuinţei, le-a dat foc cu un chibrit. Ulterior, Gabriel Prodan a incendiat şi un depozit de furaje al unui consătean, în semn de răzbunare faţă de acesta, pe motiv că în trecut acesta a depus mărturie într-un proces în urma căruia a şi fost condamnat la închisoare.

„După comiterea celor două fapte de natură penală, bărbatul a fost prins de poliţişti pe un câmp situat pe raza comunei, în timp ce încerca să părăsească localitatea. Prejudiciul cauzat în urma celor două incendii este de aproximativ 40.000 lei. Suspectul este cunoscut cu antecedente penale, el fiind eliberat din penitenciar anul trecut, unde a fost încarcerat după ce şi-a omorât tatăl”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

În cursul zilei de vineri, Gabriel Prodan a fost prezentat de procurori în faţa instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii Judecătoriei Huşi au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Dacă va fi găsit vinovat, Gabriel Prodan riscă până la 15 ani de închisoare.