Vasul care reface traseul Titanicului s-a întors din drum după câteva ore

Nava de croazieră MS Balmoral, care are la bord rude ale victimelor de pe Titanic printre 1.309 de pasageri, acelaşi număr ca şi pe nava scufundată în urmă cu un secol, a fost nevoită să se întoarcă din drum la doar câteva ore după ce plecase într-un voiaj memorial.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 20:37
Vasul care reface traseul Titanicului s-a întors din drum după câteva ore

Balmoral a revenit în apropierea unui port irlandez pentru a permite unui elicopter medical să aterizeze la bord şi să preia un pasager căruia i s-a făcut rău după ce, în Marea Irlandei, imediat după plecarea din portul Cobh, vasul a fost lovit de valuri înalte de 10 metri.

„Siguranţa şi buna dispoziţie a pasagerilor şi echipajului sunt extrem de importante, iar decizia revenirii a fost luată după consultări cu Paza de Coastă irlandeyă. Imediat ce vom siguri pasagerul primeşte  îngrijire medicală adecvată, voiajul Balmoral va continua, conform programului”, a sunat comunicatul oficial al companiei organizatoare a voiajului, scrie jurnalul.ro.

Nava Balmoral va reface călătoria Titanicului, iar pe 15 aprilie urmează să ajungă exact în locul unde acesta s-a scufundat. Printre pasageri se află rude, scriitori, istorici, dar şi persoane fascinate de povestea Titanicului.

La bordul vasului se află şi doi români, milionarul Cornel Tăbăcaru şi soţia sa, Alina. Cei doi au plătit 50.000 de dolari pentru călătoria care va dura 12 zile.