Vela, declaraţie ŞOCANTĂ despre priveghiul lui Pian: Dacă cei sanţionaţi vor fi depistaţi pozitiv, este posibilă şi o anchetă penală

Marcel Vela a declarat miercuri seară la România TV că situaţia este sub control la funeraliile lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, unde au fost date şi aproximativ 50 de amenzi, iar joi a revenit cu completări, dar a făcut şi o afirmaţie greu de înţeles.

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 12:13
Vela, declaraţie ŞOCANTĂ despre priveghiul lui Pian: Dacă cei sanţionaţi vor fi depistaţi pozitiv, este posibilă şi o anchetă penală

Ministrul de Interne a afirmat joi, la B1TV, că nu a fost deschis nici un dosar penal pe numele vreunui participant la priveghiul interlopului, dar urmărirea penală ar putea fi declanşată, dacă unul sau mai mulţi dintre cei sancţionaţi ar fi depistaţi pozitiv cu COVID 19.

Practic, între acest moment şi momentul când ar fi declanşată o eventuală anchetă penală, ce s-ar schimba ar fi doar faptul că respectivul participant, deja sancţionat pentru fapta sa, s-ar dovedi infectat cu noul coronavirus, ceea ce nu constituie infracţiune.

„Dacă cei sancționați vor fi confirmați pozitivi atunci poate fi și o anchetă în zona penală, care nu respectă normele. Acum în continuare se execută misiuni pentru a se respecta legea. Avem 70 de polițiști și 100 de jandarmi. Cred că și organizatorul își dă seama că nu poate încălca legea.

Poliția nu poate interveni în interiorul unui loc privat. Aseară au fost identificați participanții astfel încât dacă se îmbolnăvește cineva să putem face dosar penal. Noi ca instituție și DSP supraveghem sănătatea publică.

Poliția și-a făcut datoria Am toleranță zero față de clanuri. O să destructurăm aceste clanuri

Sunt două componente pentru ziua înmormântării: să nu fie acte de violență și protecția populației. Avertizez că trebuie respectată legea. Vom interveni în forță dacă este nevoie”, a declarat Marcel Vela pentru sursa citată.

Citeşte şi: Emi Pian, mesaj cutremurător către presupusul ucigaş, înainte să fie omorât: „Tu şi copiii tăi sunteţi ca familia mea, cât oi trăi eu”