Venituri garantate de Guvern: cel puţin 462 de euro pe lună! Cine va beneficia de ajutor

Publicat: Vineri, 29 Mai 2020 17:07 // Actualizat: Vineri, 29 Mai 2020 17:13 // Sursa: romaniatv.net

Spania a introdus vineri un venit minim garantat de 462 de euro pe lună, pentru cei mai săraci locuitori, a căror stare financiară fragilă a fost agravată de pandemia de coronavirus. 

Vicepremierul Pablo Iglesias a declarat că această schemă vizează un număr de aproximativ 2,3 milioane de persoane. Persoanele eligibile pentru a fi incluse în noul program trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 23 şi 65 de ani şi cu active mai mici de 16.614 euro, excluzând locuinţa şi împrumuturile pe termen scurt. 

Guvernul spaniol va plăti un stipendiu lunar şi va completa veniturile de care beneficiază în prezent persoanele care câştigă mai puţin de 462 de euro pe lună, astfel încât persoanele care câştigă mai puţin să primească cel puţin venitul minim garantat în fiecare lună, a spus Iglesias. 

Citeşte şi: Ce sume primeşti pentru angajarea bonei în funcţie de venituri

"Vom avea succes dacă vom fi capabili să ajutăm gospodăriile identificate să treacă la un loc mai bun în societate", a spus şi ministrul pentru securitate socială, Jose Luis Escriva.

Noul program este destinat să sprijine 850.000 de gospodării, sau 2,3 milioane de spanioli, şi ar urma să coste Guvernul de la Madrid aproximativ trei miliarde euro pe an. Venitul minim garantat va creşte odată cu creştere numărului de membri ai unei familii, până la o sumă totală de 1.015 euro pe lună. De asemenea, sumele alocate pentru combaterea sărăciei în Spania vor creşte de la 0,1% din PIB, unul din cele mai scăzute nivele din Europa, până la 0,4% din PIB, aproape de media din ţările OECD.

Citeşte şi: Ţara în care stau cei mai mulţi români oferă un venit minim de 550 euro pe luna

Consiliul European a recomandat cu fermitate Spaniei să creeze un program de sprijinire a venitului, argumentând că doar 20% din cei care au nevoie de ajutor îl primesc, iar anul trecut a fost statul membru cu cel mai redus nivel mediu al prestaţiilor familiale per copil. Spania are cel mai ridicat procent, de 21,6%, al populaţiei supuse riscului de sărăcie, conform datelor UE, şi este pe locul trei în privinţa celei mai nefavorabile distribuţii a veniturilor în UE.

Economia Spaniei s-a contractat cu 5,2% în primul trimestru al anului, comparativ cu ultimele trei luni din 2019, un nivel record, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INE) publicate recent. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutor beni cetateni saraci Spania venit minim garantat venituri
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H