Veste bună pentru angajaţii la stat. Bugetarii primesc mai mulţi bani la leafă din ianuarie. Cea mai norocoasă categorie!

Angajații din toate prefecturile primesc o majorare semnificativă de salariu începând din ianuarie 2023. Nu sunt singurele majorări, deoarece bugetarii primesc creşteri cam pe toate palierele.

21 dec. 2022, 09:02
Veste bună pentru angajaţii la stat. Bugetarii primesc mai mulţi bani la leafă din ianuarie. Cea mai norocoasă categorie!

Bugetarii primesc numai veşti bubne la sfârşit de an, deşi roadele vor fi culese abia de prin luna februarie. După majorările şi cu 50% a veniturilor celor care lucrează cu fonduri europene şi cu 10% în rest, se anunţă alte majorări pentru unele categorii de cetăţeni care lucrează la stat.

Astfel, în Senat se votează majorarea salariilor pentru cei care lucrează in unitățile subordonate APIA, după ce anumiţi funcţionari parlamentari au primit şi ei bani in plus. Anul Nou vine și cu sporuri la salarii pentru cei care se ocupă de implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Moş Crăciun, darnic cu bugetarii. Salarii de peste 9000 de lei de la 1 ianuarie 2023

Guvernul a decis, în luna iunie, suspendarea ocupării locurilor de muncă la stat prin concurs sau examen. Iată că de la începutul anului viitor se vor putea relua concursurile la toate instituţiile statului.

ANAF vrea să scoată la concurs în 2023 toate cele 1.490 de posturi vacante. Cel mai mare deficit de personal este în teritoriu. Ultimele date arată că, în sistemul public, numărul de angajaţi este de 1,26 milioane.

Salarii majorate cu 350 de lei şi primă de 700 de lei. Cea mai importantă companie din România a anunţat bonsurile

Pe lângă libertatea de a face angăjari, bugetarii vor primi de la începutul anului viitor şi sporuri la salariu intre 25% şi 50% daca lucrează la implementarea PNRR.

Banii vor fi primiţi in funcţie de evaluarea activităţii şi performanţele individuale. Dacă angajatul obţine calificativul „foarte bine”, majorarea salariului va fi de 50%, dacă primeşte „bine”, va avea cu 25% mai mulţi bani, iar dacă obţine „satisfăcător” sau „nesatisfăcător”, nu se aplică majorarea.

Şi angajaţii din mediul privat ar putea primi mai mulţi bani de la 1 ianuarie. În urma discuţiilor dintre sindicate, patronate și reprezentanţi ai guvernului, s-a decis ca angajatorii vor putea oferi voluntar cel puţin 450 de lei pentru salariile intre 3.000 şi 5.000 de lei brut. În acest caz, din cei 450 de lei, 200 de lei vor fi scutiţi de taxe.

Angajări la stat, la o instituţie de forţă. Salarii atractive şi alte beneficii. Rezistenţa la stres este o condiţie esenţială în CV

 

Categoriile de bugetari care vor avea salariul majorat cu 50%. Măsura a fost aprobată de guvern

Guvernul a aprobat luni, prin hotărâre, o majorare salarială pentru personalul care gestionează fondurile europene din programele operaţionale aferente perioadei de programare 2021 – 2027, cât şi PNRR.

Actul normativ adoptat de Guvern corelează prevederile legale care reglementează cadrul instituţional şi financiar general aplicabil fondurilor europene prin „introducerea noilor programe operaţionale 2021 – 2027; completarea structurilor, autorităţilor şi instituţiilor publice în care este încadrat personalul care îndeplineşte atribuţii privind gestionarea asistenţei financiare nerambursabile europene, prevăzute de regulamentele europene şi memorandumurile de finanţare aplicabile sau aferente elaborării, gestionării, negocierii şi implementării PNRR; modificarea majorării salariale de la 35% la 50% până la prima evaluare a activităţii/performanţelor profesionale individuale”, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Majorarea se acordă numai pe perioada cât persoana îşi desfăşoară activitatea în condiţiile OUG nr. 152/2022 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Această măsură este necesară pentru stimularea personalului care gestionează programele operaţionale aferente perioadei de programare 2021 – 2027, cât şi PNRR, în vederea realizării investiţiilor cuprinse în PNRR şi pentru a asigura un aparat de lucru suficient de adecvat care să asigure îndeplinirea celor 507 jaloane până la data de 31 august 2026”, se arată în comunicat.