Veste bună pentru români. A fost semnat contractul pentru construirea Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău. Grindeanu: „Pot să fac şi o atenţionare, să vă ţineţi de termenele contractului”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat joi că a fost semnat contractul între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi compania Pizzarotti pentru execuţia Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău.

16 iun. 2022, 14:18
Veste bună pentru români. A fost semnat contractul pentru construirea Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău. Grindeanu: „Pot să fac şi o atenţionare, să vă ţineţi de termenele contractului”

Contractul pentru construirea Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău are o valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, fără TVA, şi prevede construirea a 21 de kilometri de autostradă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a menţionat că se aşteaptă ca firma care a câştigat contractul să înceapă să lucreze efectiv în teren.

”Vorbim de al doilea contract semnat în decurs de 10 zile, două din 13. Spunea domnul prim-ministru că ţinta pe care am spus-o şi la Buzău, ca toate cele 13 contracte pe A7, de la Ploieşti la Paşcani, să fie semnate până la finalul lui 2022, deşi bornele în PNRR sunt până la finalul anului 2023. Iată că lucrurile pot fi făcute înainte”, a spus Sorin Grindeanu, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Zelenski. Imagini istorice cu preşedintele României, alături de cei mai importanţi lideri ai Europei VIDEO

Potrivit contractului, construirea Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău trebuie să fie gata în 20 de luni.

”Mă aştept ca, cât mai rapid, cei care au câştigat să înceapă să lucreze efectiv în teren”, a mai spus Grindeanu, arătând că urmează doar partea de execuţie.

”Vă urez mult succes şi pot să fac şi o atenţionare, să vă ţineţi de termenele contractului, astfel încât lucrurile să se desfăşoare aşa cum trebuie”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Marcel Boloş îi taie elanul lui Sorin Grindeanu. „Dacă cei de la Ministerul Transporturilor realizează 419 km de autostradă asumaţi prin PNRR, vor fi declaraţi eroi naţionali”