Veste de ultimă oră primită de Simona Halep de la TAS. Ce se întâmplă cu suspendarea pentru dopaj

Simona Halep (32 de ani) a primit o veste semnificativă de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) cu privire la cazul de dopaj în care este implicată. Sportiva română a fost suspendată pentru patru ani de către Agenția Internațională Antidoping (ITIA) și Sports Resolutions, în urma depistării pozitive cu roxadustat la US Open 2022.

13 nov. 2023, 12:22
Veste de ultimă oră primită de Simona Halep de la TAS. Ce se întâmplă cu suspendarea pentru dopaj

Veste de ultimă oră primită de Simona Halep de la TAS. Chiar dacă tribunalul elveţian a înregistrat apelul formulat de Simona Halep, așteptarea continuă înainte de audierea sa. Conform informațiilor furnizate de iamsport.ro, data exactă a audierii nu este încă cunoscută. Până cel puțin pe 26 ianuarie 2024, cazul nu figurează pe lista de audieri, conform Biroului de Relații cu Presa al celor de la TAS.

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei luate de tribunalul Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe 22 septembrie, în care a fost găsită vinovată de încălcarea unor reguli antidoping şi sancţionată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022 şi cu descalificarea rezultatelor obţinute în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea oricăror medalii, titluri, puncte şi premii în bani”, se arată comunicatul emis de TAS.

Citeşte şi: Simona Halep, apariţie fabuloasă în Dubai. Reconversie profesională după modelul Ashleigh Barty?

Este de remarcat că, pe 24 octombrie, TAS a confirmat înregistrarea apelului formulat de Simona Halep și a apărării sale în fața deciziei ITIA și Sports Resolutions de a o suspenda pentru patru ani. Sportiva română își continuă demersurile pentru a-și dovedi nevinovăția în fața tribunalului elvețian, iar evoluția cazului va rămâne în atenția publicului și a lumii sportului.

Surse din interiorul TAS au declarat că suspendarea româncei nu poate fi ștearsă definitiv, dar poate fi redusă. Însă ITIA (n.r. – Agenția pentru Integritate în Tenis) va cere, așa cum a făcut-o și în primul proces, o suspendare de șase ani pentru Simona Halep. Pe de altă parte, la TAS se rejudecă tot probatoriul, adică dovezile, acuzațiile din precedentul proces, de la Sport Resolutions. De asemenea, pot fi administrate probe noi, înaintate odată cu apelul.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Holger Rune îl atacă dur pe Patrick Mouratoglou: „Au fost multe lucruri complicate”