Veste proastă pentru românii care călătoresc în Italia. Măsura carantinării a fost prelungită până pe 30 aprilie

Ministerul italian al Sănătăţii a prelungit luni până pe 30 aprilie obligativitatea unui test de COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii în Italia, plus o carantină de cinci zile pentru oricine soseşte în această ţară venind dinspre orice altă ţară din UE, iar la finalul acestei perioade de carantină este de asemenea obligatorie efectuarea unui nou test de COVID-19

05 apr. 2021, 15:09
Veste proastă pentru românii care călătoresc în Italia. Măsura carantinării a fost prelungită până pe 30 aprilie

Pe 30 martie, ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, semnase un decret prin care a instituit măsura carantinării în cazul persoanelor care în ultimele 15 zile au fost într-o ţară membră a UE. Valabile iniţial până pe 6 aprilie, pentru a acoperi Paştele Catolic şi a descuraja călătoriile în străinătate în această perioadă, măsurile au fost acum extinse până la sfârşitul lunii, potrivit Corriere della Serra.

Deşi unii italieni au renunţat astfel la planurile de vacanţă în afara ţării, în ultimele zile multe avioane au decolat din Italia, mai ales către Spania.

Citeşte şi Italia duce vaccinarea în biserici şi muzee. Campanie agresivă de imunizare, în toată peninsula

Pe de altă parte, autorităţile italiene vor permite călătoriile către Austria, Marea Britanie şi Israel fără un motiv specific, până în prezent aceste călătorii fiind permise doar pentru motive profesionale.

De asemenea, luni se încheie în Italia cele trei zile de lockdown naţional instituit în timpul Sărbătorilor Pascale, când toate centrele comerciale au fost închise şi ieşirile din casă interzise, cu excepţia urgenţelor sau a mersului la serviciu.

Citeşte şi Noi reguli pentru românii care merg în Italia. Măsurile au intrat deja în vigoare

În acelaşi timp, Italia a anunţat luni că a conceput un plan ambiţios pentru a-şi accelera campania naţională de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 şi a decis să folosească în acest scop o serie de spaţii mai puţin obişnuite, precum biserici şi muzee, în care să administreze vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus. Spre exemplu, locuitorii din Veneţia vor putea fi vaccinaţi şi la bordul unui „vaporetto” (taxi acvatic) special, care, începând de luni, va andoca într-un loc prestabilit pentru a administra vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor de peste 80 de ani.

Italia şi-a stabilit obiectivul de a vaccina 80% din populaţia naţională până la sfârşitul verii. Deocamdată, puţin peste 11 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în Italia, o ţară ce are o populaţie de 60,3 milioane de locuitori.