VESTE URIAŞĂ pentru MICROBIŞTI. Ce televiziuni vor transmite în direct meciurile din LIGA 1

Firma care a preluat drepturile TV ale Ligii 1 a ajuns la un acord și cu Telekom și RCS, după ce bătuse palma și cu Look Sport / Plus, astfel că meciurile din viitorul campionat vor fi accesibile tuturor microbiștilor, indiferent la ce firmă de cablu sunt abonați.

07 iun. 2019, 10:25
VESTE URIAŞĂ pentru MICROBIŞTI. Ce televiziuni vor transmite în direct meciurile din LIGA 1

Discutiile și negocierile din această primăvară pentru o fuziune între Telekom Sport – Digi Sport – Look Sport pentru crearea unui canal unic de sport pe piața din România nu au ajuns la o finalitate. Din acest motiv, cele trei posturi își fac în continuare planuri individuale, negociind separat achiziția de drepturi TV.

ŞOC pe PIAŢA MEDIA. GSP: Telekom ia în calcul plecarea din România. Ce se întâmplă cu drepturile TV ale Ligii 1

Prima televiziune care și-a antamat transmisia meciurilor de Liga 1 a fost Look, post care, de fapt, e deținut de omul care conduce din umbră și firma ce a preluat drepturile TV. E vorba despre Adrian Tomșa, un avocat din Cluj-Napoca.

Telekom e în discuții foarte avansate cu eAD, firma care a preluat drepturile, iar în zilele viitoare e de așteptat să se facă un anunț oficial: meciurile din Liga 1 se vor vedea în continuare și pe canalele Telekom Sport.

LPF a vândut drepturile TV pentru LIGA 1 pentru următorii 5 ANI. Modificări importante: unde vezi meciurile la TV

Cele mai dificile, în ciuda relației de prietenie dintre Adrian Tomșa și Zoltan Teszari, ultimul fiind cel care controlează RCS, sunt discuțiile și negocierile dintre eAD și Digi. Pe perioada primăverii, din structurile de conducere ale Digi Sport s-au transmis mai multe semnale, directe sau indirecte, că postul nu va mai lua meciurile din Liga 1. Exista chiar și un plan B pe care Digi îl avea pregătit. Promovarea masivă a Ligii 2, unde se anunță un campionat foarte atractiv datorită prezenței multor echipe de tradiție, exemple fiind Rapid, Petrolul, FC Argeș, UTA, Farul, posibil și „U” Cluj, dacă va pierde barajul de promovare.

Totuși, sursele GSP susțin că și Digi e în negocieri aproape de finalizare pentru a avea din nou dreptul să transmită meciurile de Liga 1. Practic, s-ar continua la fel ca până acum. Fiecare joc va fi transmis în direct de trei posturi de sport: Look, Telekom și Digi.