Veste uriaşă pentru milioane de pensionari. În ianuarie se va acorda a 13-a pensie

În timp ce Raluca Turcan anunţă că nu mai sunt bani de pensii, Marius Budăi anunţă că se va acorda şi cea de-a 13-a pensie pentru românii cu venituri mici.

22 nov. 2021, 15:49
Veste uriaşă pentru milioane de pensionari. În ianuarie se va acorda a 13-a pensie

PSD anunţă că s-ar putea acorda şi a 13-a pensie. Marius Budai suzsţine că „este un scut pe care încercăm să-l creăm în faţa acestui val de scumpiri. Acest proiect mi se pare extrem de bun. L-am negociat în momentul în care am discutat pachetul social, eu sunt extrem de mulţumit de pachetul social care a ieşit din negocieri.

Raluca Turcan anunţă că nu mai sunt bani pentru pensii: „Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii”. Budăi: „Ne sperie bunicii şi părinţii”
Până la urmă, la întâlnirile politice, Marcel Ciolacu a reuşit să impună în gândirea social democrată şi iată că gândim ca începând din prima lună de guvernare, de la 1 ianuarie, să încercăm să rezolvăm din problemele apărute din cauza valului de scumpiri apărute din ultimul timp.

Vine această sumă de 1.200 de lei pentru pensiile cuprinse între 1.000 şi 1.600 lei, vin pentru pensionarii care au pensia minimă, adică 800 lei, vor primi câte 200 lei în fiecare lună de acum încolo, deci pensia minimă practic se va majora cu 200 lei, de la 800 la 1.000 lei.

Se realizează dublarea alocaţiilor pentru copiii în vârstă de 0-2 ani şi cei cu dizabilităţi, este o creştere şi a alocaţiei pentru copiii în vârstă de 2-18 ani şi bineînţeles, a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi.

Bineînţeles, salariul minim şi ulterior urmând a fi comunicat într-un termen de 120 de zile un nou calendar de implementare a legii pensiilor şi a legii salarizării.

Rareş Bogdan pregăteşte o lovitură pentru angajaţii din poliţie, armată şi servicii. Liberalul cere plafonarea pensiilor şi creşterea vârstei de pensionare pentru aceste categorii
Toate aceste lucruri vin dintr-un moment extrem de tensionat în societatea românească, scumpirile din alimente, de la energie, scumpirile medicamentelor au dus pensionarii, cei cu copii mici şi cei cu salariul minim într-o situaţie extrem de delicată.

Să nu-şi închipuie cineva că acest 10% în plus la pensii pentru părinţii şi bunicii noştri va îmbogăţi peste noapte.

Este un scut pe care încercăm să-l creăm în faţa acestui val de scumpiri”, a spus Marius Budai, fost minsitru al Muncii.

Ciucă: Va creşte pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, o să fie indexate pensiile cu 10%

Premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, vineri, că în urma discuţiilor s-a stabilit că va creşte pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, vor fi indexate pensiile cu 10% şi va fi acordată cea de-a 13 indemnizaţie pentru persoanele cu handicap. De asemenea, persoanele cu pensie peste 4.000 de lei nu vor mai fi scutite de la plata CASS. Alocaţiile pentru copiii între o zi şi doi ani vor fi de 600 de lei, iar pentru cei mai mari de doi ani alocaţia va creşte la 243 de lei. Salariul minim va creşte la 2.550 lei.