Veste uriaşă primită de Simona Halep după audierile de la TAS. Document exploziv făcut public de CNN

La două săptămâni după audierile decisive de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), Simona Halep primește o veste care ar putea schimba cursul cazului său de dopaj. În lupta continuă pentru a-și dovedi nevinovăția, detalii noi ies la iveală, consolidând apărarea fostului lider WTA.

21 feb. 2024, 09:10
Veste uriaşă primită de Simona Halep după audierile de la TAS. Document exploziv făcut public de CNN
Veste uriaşă primită de Simona Halep după audierile de la TAS. Document exploziv făcut public de CNN

Veste uriaşă primită de Simona Halep după audierile de la TAS. recent, sportiva a întreprins acțiuni legale împotriva companiei canadiene Quantum Nutrition, producătoarea suplimentului alimentar implicat în rezultatul pozitiv al testului de dopaj al sportivei. Simona Halep solicită daune în valoare de peste 10 milioane de dolari, acuzând că suplimentul Keto MCT conținea ingrediente necunoscute de origine chinezească, contrar celor specificate pe etichetă, care ar fi trebuit să provină din Oceanul Pacific, anunţă CNN.

Citeşte şi: Un avocat de drept sportiv explică strategia Simonei Halep în procesul de la TAS: ”Confirmă faptul că ea crede în această idee”

Jurnaliștii americani scriu că Simona Halep a acuzat compania din Canada de „nepăsare și neglijență”, care i-au provocat sportivei „durere, suferință și umilință”. „Quantum Nutrition este acuzată că a acționat cu nepăsare și neglijență, conform documentelor depuse la tribunal. Fostul lider mondial nu a luat substanțe interzise în cunoștință de cauză și este ‘subiectul unei neglijențe crase’, se arată în dosar. Simona Halep a depus plângere pentru pierderea veniturilor trecute și viitoare, dar și a capacității de câștig, precum și pentru ‘durere, suferință și umilință’ și a invocat și ‘pierderea bucuriei de a trăi’. Simona Halep a cerut daune de peste 10 milioane de dolari americani. Conform WTA, sportiva de 32 de ani a avut câștiguri de peste 40 de milioane $ în carieră”, a transmis CNN.

Reprezentanții Quantum Nutrition au preferat să păstreze tăcerea și nu au făcut niciun comentariu, după ce a fost dată în judecată de Simona Halep.

Citeşte şi: S-a aflat verdictul TAS în cazul Simona Halep. Judecătorii au luat deja decizia, ce urmează pentru fostul lider WTA

Această dezvăluire este considerată o lovitură majoră în favoarea Simonei Halep, întărind argumentele sale în fața TAS. Faptul că în compoziția suplimentului au fost identificate ingrediente necunoscute, neconforme cu declarațiile producătorului, adaugă credibilitate afirmațiilor sportivei despre contaminarea involuntară, anunţă CNN.